Федерер: Тешко је добити Новака, а Чунг ме подсјећа на њега!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер за велико финале на Аустралијан опену бориће се против највећег изненађења такмичења Хјеоном Чунгом.

Тенис 25.01.2018 | 13:30
Федерер: Тешко је добити Новака, а Чунг ме подсјећа на њега!
Други рекет света први је учесник полуфинала Аустралијан Опена, пошто је на Род Лејвер Арени рутински савладао Томаша Бердиха – 7:6(1), 6:3, 6:4.

“Први сет је био кључ целог меча. Томаш је играо веома добро, поготово у прва два сета. Драго ми је да сам ја на крају успео да освојим први сет, ако ћемо искрено и Бердих га је заслужио, био је одличан", рекао је Федерер.

У том првом сету Федерер је имао две узаступне брејк лопте. Прву није искористио, док је после друге, у којој је Бердих погодио линију, заказао 'хаwк еyе'.

Ипак, главни арбитар потврдио је незадовољном Роџеру да је лопта била добра, али да није могуће приказати графичку потврду, што је Бердих претворио у ђус.

„Био сам љут и фрустриран због судије иако сам сматрао да је одлука била исправна, али сам покушавао да то избацим из себе“.

Роџер ће се у полуфиналу састати са Хјеоном Чунгом који је изненађење овог турнира.

„Лепо је видети нове игре. Ову игру ће увек стварати „нова имена“ и то је сјајно. Никад нисам играо против њега. Победио је Новака што је јако тешко, гледао сам тај меч. Импресивно се креће, то ме много подсећа на Ђоковића. Лепо користи форхенд, агресиван је у одбрани и проклизава на шљаци. Биће занимљив меч. Он нема шта да изгуби, видећемо шта ће бити“, рекао је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар