Federer: Teško je dobiti Novaka, a Čung me podsjeća na njega!

Švajcarski teniser Rodžer Federer za veliko finale na Australijan openu boriće se protiv najvećeg iznenađenja takmičenja Hjeonom Čungom.

Tenis 25.01.2018 | 13:30
Federer: Teško je dobiti Novaka, a Čung me podsjeća na njega!
Drugi reket sveta prvi je učesnik polufinala Australijan Opena, pošto je na Rod Lejver Areni rutinski savladao Tomaša Berdiha – 7:6(1), 6:3, 6:4.

“Prvi set je bio ključ celog meča. Tomaš je igrao veoma dobro, pogotovo u prva dva seta. Drago mi je da sam ja na kraju uspeo da osvojim prvi set, ako ćemo iskreno i Berdih ga je zaslužio, bio je odličan", rekao je Federer.

U tom prvom setu Federer je imao dve uzastupne brejk lopte. Prvu nije iskoristio, dok je posle druge, u kojoj je Berdih pogodio liniju, zakazao 'hawk eye'.

Ipak, glavni arbitar potvrdio je nezadovoljnom Rodžeru da je lopta bila dobra, ali da nije moguće prikazati grafičku potvrdu, što je Berdih pretvorio u đus.

„Bio sam ljut i frustriran zbog sudije iako sam smatrao da je odluka bila ispravna, ali sam pokušavao da to izbacim iz sebe“.

Rodžer će se u polufinalu sastati sa Hjeonom Čungom koji je iznenađenje ovog turnira.

„Lepo je videti nove igre. Ovu igru će uvek stvarati „nova imena“ i to je sjajno. Nikad nisam igrao protiv njega. Pobedio je Novaka što je jako teško, gledao sam taj meč. Impresivno se kreće, to me mnogo podseća na Đokovića. Lepo koristi forhend, agresivan je u odbrani i proklizava na šljaci. Biće zanimljiv meč. On nema šta da izgubi, videćemo šta će biti“, rekao je Federer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar