Изабран комесар за људска права

Посланици у Парламентарној скупштини Савјета Европе данас су изабрали новог Комесара за људска права. То је Дуња Мијатовић из Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 24.01.2018 | 18:05
Изабран комесар за људска права
Она ће преузети дужност повјереника Савјета Европе за људска права 1. априла 2018. године на мандат од шест година, без могућности обнове мандата.

Повјереник Савјета Европе за људска права независна је и непристрасна институција коју је Савјет Европе успоставило 1999. године с циљем промоције свијести и поштовања људских права у 47 држава чланица Савјета Европе.

Дуња Мијатовић је експерт за људска права и медијске политике и једна од оснивача Регулаторне агенције за комуникације БиХ. Обављала је и дужност представнице за слободу медија ОЕБС-а.

За вријеме мандата, континуирано је радила на рјешавању проблема с којима се носе новинари у региону који покрива ОЕБС, од сигурности и радних услова новинара, до улоге нових технологија и процеса дигитализације, а посљедњих година посебну пажњу посветила је проблему онлине злостављања новинарки и промовисању њихове сигурности.

За свој рад награђена је Цхарлемагне медаљом за европске медије, која се додјељује европским личностима које су дале велики допринос у области медија.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Порфирије

24.01.2018 20:00

Срамота...ветеринарка комесар за људска права Вијеца Европе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас Лепо ,

25.01.2018 00:34

али то не вази за р -ску ,ђзаба идес тамо и стварас непотребне троскове ,ту остани код њох ,нест цес бар науцити од ових лопуза.