Најава - АО, 11. дан - Два женска и једно мушко полуфинале

Вечерас на програму: Вознијацки - Мертенс, Кербер - Халеп и Чилић - Едмунд. Миладиновић игра јуниорско четвртфинале. . .

Тенис 24.01.2018 | 21:30
Најава - АО, 11. дан - Два женска и једно мушко полуфинале
Мелбурн парк ће још само наредна четири дана држати капије отворене, а онда ће се и ово издање Аустралијан опена у недељу завршити и отићи у историју. А да ли ће остати упамћено у историји доста тога ће зависити и од сутрашњег дана у којем се играју три од шест преосталих мечева сингла, све полуфинала, јер у мушкој конкуренцији може да дође до мале револуције. Али, кренимо од почетка.

Други меч дана на Род Лејвер арени, али први у појединачној конкуренцији је дуел Каролине Вознијацки и Елиз Мертенс. Данкиња већ практично читаву деценију слови за једну од најбољих тенисерки данашњице, али никада није славила на неком од четири гренд слемова. А то је, за играчицу која је држала прво место на АТП листи, па пала, да би се последњих годину дана вратила у врх, дефинитивно проблем. Њену жељу, али и знање и искуство (ово јој је седмо гренд слем полуфинале) не треба доводити у питање. Противница за продор у финале ће јој бити Белгијанка која никада раније није стигла до ове степенице на једном од четири највећа тениска турнира. У међусобним окршајима са 1-0 води плавокоса Данкиња која је и фаворит, а овде пак можемо очекивати напет меч, исто као и тај  које су одиграле.

Након њух две на цнетрални терена комплекса у Мелбурну Симона Халеп и Ангелика Кербер. И за овај меч се може рећи да је дерби 11. дана АО. Ово ће првој и некадашњој првој тенисерки света бити девето међусобно огледање меч, а стренутно је егал 1-1. Зато је и јасно да је тешко одредити фавориткињу, мада све делује да би Румунка могла да финала јер засита игра епски. Верујемо и овде у дугачак и напет меч са много преокрета.

Дан на Род Лејвер аери затвара прво мушко полуфинале, а то је сусрет између Марина Чилића и Кајла Емдунда. Овде је Хрват апсолутно фаворит, води и са 1-0 у међусобним одмеравањима, а и до сада је у Мелбурну показао заиста одличну форму. Британац рођен у Јужној Африци ће тражити прилику из прикрајка, али верујемо да је момак из Међугорја спреман на све.

Победник овог меча ће постати тек други тенисер ван "велике четворке", уз Стена Вавринку, а још од Жоа Вилфреда Цонге2008. који се пробио у финале Аустралијан опена. И Едмунд је, уосталом као и Хјеон Чунг стигао до полуфинала у Мелбурну иако није био носилац. Једна гренд слем титуле и два гренд слем финала дају нам за право да верујемо да ће Чилић посао обавити у три сета. Друго мушко полуфинале, Федерер - Чунг игра се наредног дана, у суботу је женско, а у недељу мушко финале у појединачној конкуренцији.

Што се 11. дана тиче не треба заборавити ни то да се наш најбољ јуниор, марко Миладиновић други носилац мелбуyнрског гренд слема, Марко Миладиновић игра од 01.00 по средњоевропском времену четвфинале сингла против Француза Игоа Гастона. Наш ас је други носилац и самим тим је фаворит у овом сусрету против петог носиоца.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар