Najava - AO, 11. dan - Dva ženska i jedno muško polufinale

Večeras na programu: Voznijacki - Mertens, Kerber - Halep i Čilić - Edmund. Miladinović igra juniorsko četvrtfinale. . .

Tenis 24.01.2018 | 21:30
Najava - AO, 11. dan - Dva ženska i jedno muško polufinale
Melburn park će još samo naredna četiri dana držati kapije otvorene, a onda će se i ovo izdanje Australijan opena u nedelju završiti i otići u istoriju. A da li će ostati upamćeno u istoriji dosta toga će zavisiti i od sutrašnjeg dana u kojem se igraju tri od šest preostalih mečeva singla, sve polufinala, jer u muškoj konkurenciji može da dođe do male revolucije. Ali, krenimo od početka.

Drugi meč dana na Rod Lejver areni, ali prvi u pojedinačnoj konkurenciji je duel Karoline Voznijacki i Eliz Mertens. Dankinja već praktično čitavu deceniju slovi za jednu od najboljih teniserki današnjice, ali nikada nije slavila na nekom od četiri grend slemova. A to je, za igračicu koja je držala prvo mesto na ATP listi, pa pala, da bi se poslednjih godinu dana vratila u vrh, definitivno problem. Njenu želju, ali i znanje i iskustvo (ovo joj je sedmo grend slem polufinale) ne treba dovoditi u pitanje. Protivnica za prodor u finale će joj biti Belgijanka koja nikada ranije nije stigla do ove stepenice na jednom od četiri najveća teniska turnira. U međusobnim okršajima sa 1-0 vodi plavokosa Dankinja koja je i favorit, a ovde pak možemo očekivati napet meč, isto kao i taj  koje su odigrale.

Nakon njuh dve na cnetralni terena kompleksa u Melburnu Simona Halep i Angelika Kerber. I za ovaj meč se može reći da je derbi 11. dana AO. Ovo će prvoj i nekadašnjoj prvoj teniserki sveta biti deveto međusobno ogledanje meč, a strenutno je egal 1-1. Zato je i jasno da je teško odrediti favoritkinju, mada sve deluje da bi Rumunka mogla da finala jer zasita igra epski. Verujemo i ovde u dugačak i napet meč sa mnogo preokreta.

Dan na Rod Lejver aeri zatvara prvo muško polufinale, a to je susret između Marina Čilića i Kajla Emdunda. Ovde je Hrvat apsolutno favorit, vodi i sa 1-0 u međusobnim odmeravanjima, a i do sada je u Melburnu pokazao zaista odličnu formu. Britanac rođen u Južnoj Africi će tražiti priliku iz prikrajka, ali verujemo da je momak iz Međugorja spreman na sve.

Pobednik ovog meča će postati tek drugi teniser van "velike četvorke", uz Stena Vavrinku, a još od Žoa Vilfreda Conge2008. koji se probio u finale Australijan opena. I Edmund je, uostalom kao i Hjeon Čung stigao do polufinala u Melburnu iako nije bio nosilac. Jedna grend slem titule i dva grend slem finala daju nam za pravo da verujemo da će Čilić posao obaviti u tri seta. Drugo muško polufinale, Federer - Čung igra se narednog dana, u subotu je žensko, a u nedelju muško finale u pojedinačnoj konkurenciji.

Što se 11. dana tiče ne treba zaboraviti ni to da se naš najbolj junior, marko Miladinović drugi nosilac melbuynrskog grend slema, Marko Miladinović igra od 01.00 po srednjoevropskom vremenu četvfinale singla protiv Francuza Igoa Gastona. Naš as je drugi nosilac i samim tim je favorit u ovom susretu protiv petog nosioca.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar