Шта ће Рома са 60.000.000 евра?

Како ће Римљани надоместити одласке играча и искористити озбиљан прилив новца продајом Џека и Емерсона?

Фудбал 25.01.2018 | 23:50
Шта ће Рома са 60.000.000 евра?
Посао се приближио крају, сутра би могао да буде комплетиран трансфер пакета Џеко-Емерсон Палмијери из Роме у Челси, а Вучица би од тог посла могао да инкасира читавих 60.000.000 евра (50.000.000 + 10.000.000 бонуса).

Римљани ће доћи до озбиљног прилва финансијских средстава, али ће спортски директор Монћи имати свега недељу дана времена да те одласке надомести адекватним појачањима. Једна од главних тема на тржишту гласи, шта ће Рома урадити са тих 60.000.000 евра?

Листа оних који су на Монћијевом списку већ сада је прилично дугачка. Најереалнији у овом тренутку је долазак Алеиша Видала из Барселоне. Монћи је врло добро упућен у квалитете некадашњег универзалца Севиље, који се није изборио за место под сунцем на Ноу Кампу, па би могао у Рим, који вапи за појачанима на бочним позицијама, пре свега на десном боку. Рома би Видала довела на шестомесечну позајмицу уз откупну клаузулу од око 10.000.000 евра на крају сезоне.

Једно од имена које се све гласније провлачи кроз италијанске медије је име офанзивца Виљареала Николе Сансонеа, са чијим је квалитетима и те како упознат Еузебио ди Франческог, код кога је брзоноги фудбалер и експлодирао у Сасуолу. То није једини потенцијални посао са Виљареалом, с обзиром да је се на списку спортског директора Вучице налази и десни бек Марио Гаспар, али и одлични везиста Роберто Соријано.

Оно што би посебно обрадовало присталице Ђалороса јесте да се Рома поново активира када је у питању ангажовање најбољег играча Лестере Ријада Мареза. Алжирац се протеклих дана уопште не помиње на трансфер пијаци, дефинитивно је јасно да ове зиме неће завршити у Арсенлу, па би Вучица након прилива новца могла поново да се активира.

Ипак, познато је да Монћи не воли превише да троши на довођење играча, па би приоритет могле да буду нешто јефтиније аквизиције. Једна од потенцијалних је и офанзивац Атлетико Мадрида Јаник Фереира Караско. Јорганџијама је новац неипходан, а Рома је понудила опцију позајмице уз откуп од 25.000.000 евра. Ипак, Мадриђани траже чак 10.000.000 евра, па тај посао није ни близу краја.

Наравно, стара Ди Франческова жеља је Доменико Берарди. Ипак, челници Сасуола неће лако попустити у овом послу, већ ће додатно затезати и подићи цену, што би могло да одврати Римљане.

Рома ће одласком Џека остати без практично једине праве “деветке”, али се у овом тренутку не помиње ниједна права деветка као потенцијално појачање. Челси је приликом преговора покушао да убаци и Батшуаија, али је Вучица белијског интернационалца желела само на позајмицу, док су Плавци озбиљни у намери да га продају.

Дакле, биће узбудљиво у Риму у последњим данима прелазног рока. Пијаца у Италији се завршава 31. јануара у 23.00.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар