Пропада Бакамбуов трансфер од 74.000.000 евра?!

Није готово ни кад подигне дрес! Није дефинитивно, али је јако близу. . .

Фудбал 26.01.2018 | 17:45
Пропада Бакамбуов трансфер од 74.000.000 евра?!
Није готово ни кад подигне дрес, ни када почне да тренира са новим саиграчима... Трансфер Седрика Бакамбуа у Пекинг Гуан, око кога се подигло много прашине од старта прелазног рока, налази се на прагу пропасти! 

Ову бомбастичну вест потписују медији широм Европе, а све под образложењем да је управа Пекинга у недоумици да ли је Бакамбу вредан 74.000.000 евра. Толико би Пекинг морао да плати за комплетан посао са некадашњим голгетером Виљареала, од чега је 40.000.000 евра било намењено за Жуту подморницу, док би остатак отишао на плаћање баснословног пореза на луксуз. Подсетимо, кинеска влада недавно је решила да стане на пут огромном улагању клубова у тој земљи, па је увео низ такси и пореза који ће сваки трансфер страних играча купце коштати готово колико и само обештећење. Новац од пореза и такси био би инвестиран у разне фондове за развој младих играча у Кини. 

Како се наводи, Пекинг још није званично објавио да је Бакамбу нови играч иако је већ фотографисан са дресом, а у међувремену је прошао и медицинске прегледе и одрадио неколико тренинга. Пекинг је већ два пута одбацио тврдње да је трансфер завршен, а то је овог јутра учинио и портпарол клуба, што је само унело додатну сумњу у позитиван исход овог посла. 

Како ствари стоје, Бакамбу још није званично напустио Виљареал, иако се налази у Кини где чека исход преговора два клуба. Њега је, како се писало, у Пекингу чекала месечна плата од 1.500.000 евра, а такође је требало да постане најскупље плаћени афрички фудбалер свих времена. 

У међувремену Бакамбуа је у Виљареалу требало да замени Роџер Мартинез из Ђенгсуа, али се посао изјаловио у међувремену. 

Овоме се вероватно нико на Мадригалу није надао... Али нада још постоји. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар