"Историјски меч с Црном Гором! Циљ Србије је прво мјесто!"

Селектор Србије Младен Крстајић изјавио је да је циљ 'Орлова' прво место у четвртој групи Ц Лиге нација у којој се још налазе Румунија, Црна Гора и Литванија.  

Фудбал 24.01.2018 | 18:15
"Историјски меч с Црном Гором! Циљ Србије је прво мјесто!"
Селектор Србије назвао је окршај са Црном Гором у оквиру УЕФА Лиге нација "историјским".

Репрезентација Србије такмичиће се у четвртој групи Дивизије Ц Лиге нација, заједно са Румунијом, Црном Гором и Литванијом.

Победник групе (двокружни бод-систем) пласираће се у Дивизију Б, а селектор "орлова" Младен Крстајић каже да је циљ управо то.

"УЕФА је исписала нове странице фудбалске историје. Вољом жреба добили смо и историјски дуел Србије и Црне Горе", поручио је Крстајић из Лозане.

Као што је познато, Србија и Црна Гора ниједном се нису састале након што је дошло до "цепања" заједничке репрезентације после наступа на Мундијалу у Немачкој 2006.

"Група је неизвесна. Румуни су гладни успеха, Црна Гора увек мотивисана. Нико није за потцењивање, напротив. Ићи ћемо корак по корак, а циљ нам је прво место", додао је Крстајић, а пренео ФСС на свом Тwиттер профилу.

Спортски директор Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић очекује интересантно такмичење, које ће се у по два термина одвијати у септембру, октобру и новембру 2018. године.

"Тешка група, коју морамо да схватимо озбиљно. Ради се о ривалима који ће имати много мотива у дуелима са Србијом. Никога нећемо потценити, желимо континуитет добрих резултата, а то у овом случају значи прво место и пласман у јачу групу Лиге нација", прокоментарисао је Буњевчевић обављени жреб.

Прво место у групи неће значити само степеник више у новом такмичењу под окриљем УЕФА, већ и сигурно учешће у плеј-офу за пласман на Европско првенство 2020, ако "орлови" не изборе то право у квалификацијама које почињу у марту 2019. године.

Такмичење у Лиги нације стартује у септембру, а уколико заврши на првом месту Србија ће отићи у Б лигу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар