"Istorijski meč s Crnom Gorom! Cilj Srbije je prvo mjesto!"

Selektor Srbije Mladen Krstajić izjavio je da je cilj 'Orlova' prvo mesto u četvrtoj grupi C Lige nacija u kojoj se još nalaze Rumunija, Crna Gora i Litvanija.  

Fudbal 24.01.2018 | 18:15
"Istorijski meč s Crnom Gorom! Cilj Srbije je prvo mjesto!"
Selektor Srbije nazvao je okršaj sa Crnom Gorom u okviru UEFA Lige nacija "istorijskim".

Reprezentacija Srbije takmičiće se u četvrtoj grupi Divizije C Lige nacija, zajedno sa Rumunijom, Crnom Gorom i Litvanijom.

Pobednik grupe (dvokružni bod-sistem) plasiraće se u Diviziju B, a selektor "orlova" Mladen Krstajić kaže da je cilj upravo to.

"UEFA je ispisala nove stranice fudbalske istorije. Voljom žreba dobili smo i istorijski duel Srbije i Crne Gore", poručio je Krstajić iz Lozane.

Kao što je poznato, Srbija i Crna Gora nijednom se nisu sastale nakon što je došlo do "cepanja" zajedničke reprezentacije posle nastupa na Mundijalu u Nemačkoj 2006.

"Grupa je neizvesna. Rumuni su gladni uspeha, Crna Gora uvek motivisana. Niko nije za potcenjivanje, naprotiv. Ići ćemo korak po korak, a cilj nam je prvo mesto", dodao je Krstajić, a preneo FSS na svom Twitter profilu.

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević očekuje interesantno takmičenje, koje će se u po dva termina odvijati u septembru, oktobru i novembru 2018. godine.

"Teška grupa, koju moramo da shvatimo ozbiljno. Radi se o rivalima koji će imati mnogo motiva u duelima sa Srbijom. Nikoga nećemo potceniti, želimo kontinuitet dobrih rezultata, a to u ovom slučaju znači prvo mesto i plasman u jaču grupu Lige nacija", prokomentarisao je Bunjevčević obavljeni žreb.

Prvo mesto u grupi neće značiti samo stepenik više u novom takmičenju pod okriljem UEFA, već i sigurno učešće u plej-ofu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020, ako "orlovi" ne izbore to pravo u kvalifikacijama koje počinju u martu 2019. godine.

Takmičenje u Ligi nacije startuje u septembru, a ukoliko završi na prvom mestu Srbija će otići u B ligu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar