Мажић: Суперлига није намјештена, нису ме ''притискали''!

Најбољи српски судија Милорад Мажић изјавио је да не зна зашто се у Србији прави атмосфера да је фудбалско првенство нерегуларно и да се намештају утакмице.

Фудбал 25.01.2018 | 23:00
Мажић: Суперлига није намјештена, нису ме ''притискали''!
Да то јесте случај, како каже – Европска фудбалска унија брзо би имала таква сазнања која би била прослеђена код нас.

"Прави се фама да је наше првенство нелегурално, али постоји људи и интергритет из УЕФА. Код нас није раширрен случај кладионица као у нашем окружењу", рекао је Мажић на конференцији "Феј плеј, фер лајф" која је одржана у хотелу Метропол у сарадњи Министарства омладине и спорта и новинске агенције Тањуг.

Један од најугледнијих европских арбитара истиче да током каријере никада није трпео притиске да суди у корист одређеног тима.

"Пре утакмице одмах бих пријавио надлежнима, нисам у каријери имао такву врсту притиска. Клубови покушавају да праве притиске кроз анализе, изјаве, та реч се пуно користи код нас и нисам сигуран да има велико значење. Имамо и ми судије са велики притиском да суде на прави начин, фудбалери такође... Код нас се даје негативна конотација навијачима, посебно пред вечити дерби. Не обраћам пажњу на то, покушавам да будем на високом нивоу, а грешка је саставни део спортсите".

Примећује такође да проблем са пиротехником на стадионима постоји и у иностранству, а не само у Србији.

"Пале се и бакље на утакмицама Лиге шампиона, пре неколико месеци то је био случај на мечу Базел - ЦСКА, Руси су запалили бакљу, а слично је било и пре неколико година када сам судио репрезентацијама Румуније и Грчке. УЕФА такве свари драконско кажњава и репресивном политиком хоће да спречи насиље".

Према његовим речима велики проблем је и такмичење млађих категорија, односно понашање деце, која се угледају на родитеље, оцењује да многи лече фрустрације на стадионима.

"Слабо се ко бави тим, а јако је важно. Био сам на једном таквом мечу пре 15 година када су родитељи и фамилија правили проблеме и тукли се", закључио је Мажић.

Један од главних кандидата за арбитражу овогодишњег финала Лиге шампиона прокоментарисао је и нереде на прошлом вечитом дербију између Партизана и Црвене звезде, истакавши да је ефикасна реакција Министарства унутрашњих послова спречила теже инциденте.

"Није пријатно бити актер таквог догадјаја, када се дешавају онакве ствари", рекао је Мажић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар