Газирана вода хидрира организам

Једноставан начин који води до доброг здравља.

Здравље 24.01.2018 | 15:22
Газирана вода хидрира организам
Газирана вода настаје растварањем угљен-диоксида (ЦО2) у води.

Ствара се угљична киселина која је ,,киселија,, од обичне воде, али много мање кисела од желудачне.

Због специфичног осећаја на непцима, и укуса који јој дају мехурићи, многе особе радије и више пију газирану воду.

Управо Стога, газирана вода је добар начин за повећање дневног уноса воде и хидратацију организма. Поред тога, газирана вода има и здравствено повољне учинке

Поред тога, газирана вода има и здравствено повољне учинке.

У једној клиничкој студији болесници са проблемима у пробави или затвором подељени су у две групе и током 15 дана једна група пила је обичну, а друга група газирану воду. Стање пробаве побољшано је код људи из групе који су пили газирану воду.

Истраживачи у Јапану открили су да се од 250 мл газиране воде ослобађа 900 мл ваздуха што ствара осећај пуноће и ситости у трбуху. Овај ефекат искористили су да упореде групе гојазних жена, тако да је једна група пила смао газирану, а друга само негазирану воду. Жене које су пиле газирану воду смањиле су више своју телесну тежину, јер су имале већи осећај ситости. Без тежине у стомаку, избегле су преједање.

Такође, газирана вода је одличан избор за особе које имају хроничан затвор, јер помаже у успостављању редовније столице.

Постоји забринутост због ерозије зубне глеђи газираном водом, али студија из 2001.године објављена у Јоурнал оф Орал Рехабилитатион показала је да је тај ризик 100 пута мањи него када се конзумирају остала слатка безалкохолна пића.

С обзиром да на нашем тржишту постоји газирана вода са природно раствореним јодом, која је попут шампањца међу водама уз њено конзумирање биће и мање бриге за добро здравље.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Важно

27.01.2018 12:28

Зато Витинкина вода "хидрира" РАК. Да ли има државе да реагује? Узорак Витинкине воде показао је да има канцерогена својства, али изгледа да је некоме битнији профит од грађана Српске. Узас, третирају нас као пацове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхристиан Сwеден

28.01.2018 11:59

Газирана вода наравно изазива рак, она отпуста у крв угљицни диксид тако да крв слабије опскрбљује мозак кисико, те отезава рад бубрега и јетре јер је преоптерете те исте страдају. Газирана вода затим привлаци и газирана пица која на крају изазивају унистење организма уз то све те воде садрзе и содиум цхлориде или содиум бицарбонате. То изазива стомацне грцеве, надутост, муцнину, болове ректума... и стоста јос

Name

миле

30.01.2018 07:21

Природна минерална вода Витинка а.д. Козлук је 100% природна и има љековита својства и тако продузава зивот ко користи ту воду. Такодје и природна изворска вода ВИВИА има љековита својства . Доказано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрија Цосиц

09.08.2023 03:58

Нисте у праву, тај гас ЦО2 који излази заједно са водом из извора је пун Минерала и та Минерална Вода има пуно висе Минерала него обицна Вода без Гаса,тај гас ЦО2 који излази са водом из извора се у организму распада у један дијо у воду други дијо у угљикгас који излази сам по себи из организма дисањем или кроз козу тако Апсолутно није стетан него је врло користан, ја препоруцујем и пијем КИСЕЉАК са гасом медиј ум,,,