Јокић без Ол-стар мјеста - познати сви учесници!

Тренери у НБА лиги изабрали су резерве на предстојећем Ол-стар мечу који је на програму 18. фебруара у Лос Анђелесу.  Сада бирају Леброн и Кари! Тренери НБА тимова одредили су преосталих 14 играча за Ол стар меч. Дебитују Бил, Оладипо, Порзингис и Таунс, нема Пола Џорџа, Криса Пола. . .

Кошарка 24.01.2018 | 15:45
Јокић без Ол-стар мјеста - познати сви учесници!
Пре неколико дана навијачи, медији и играчи изабрали су стартере који ће играти на најпрестижнијем кошаркашком догађају на свету.

Капитени тимова биће Леброн Џејмс и Стеф Кари, док осталих осам играча чине Јанис Адетокумбо, Кевин Дурент, Демар Дерозан, Кајри Ирвинг, Демаркус Казинс, Ентони Дејвис, Џејмс Харден и Џоел Ембид.

Ови играчи биће стартери, а тренери у НБА лиги изабрали су и резерве. 

Исток: Кајл Лаури, Џон Вол, Бредли Бил, Виктор Оладипо, Кевин Лав, Кристапс Порзингис и Ал Хорфорд. 

Запад: Демијан Лилард, Клеј Томпсон, Џими Батлер, Расел Вестбрук, Дрејмонд Грин, Карл-Ентони Таунс и Ламаркус Олдриџ. 

Занимљиво места на Ол-стару није било за Пола Џорџа, Криса Пола, Андре Драмонда, Луа Вилијамса, Кембу Вокера, Хасана Вајтсајда, али и Горана Драгића и Николу Јокића. 

Легендарни Чарлс Баркли сматрао је да је Јокићу место на Ол-стар утакмици, док је Мајами, по многима, морао да буде награђен за добре партије тако што би један њихов играч учествовао у овом шоу. 

Тимови ће бити познати након што капитени изаберу своје саиграче. По први пут у историји НБА нећемо гледати утакмицу Истока против Запада, већ ће капитени (Џејмс и Кари) бирати кошаркаше. 

Након што су гласовима навијача, играча и представника медија изабрани "стартери", у ноћи између уторка и среде саопштена су имена резерви за предстојећи НБА Ол стар меч у Лос Анђелесу (18. фебруара).

Седам играча из Источне конференције, по избору тренера свих 30 тимова, предводи тандем Вашингтона Џон Вол - Бредли Бил, а ту су још Кајл Лаури (Торонто), Виктор Оладипо (Индијана), Кевин Лав (Кливленд), Кристапс Порзингис (Њујорк) и Ал Хорфорд (Бостон).

Из екипа Западне конференције селектирани су актуелни МВП лиге Расел Вестбрук (Оклахома), Клеј Томпсон, Дрејмонд Грин (обојица Голден Стејт), Џими Батлер, Карл Ентони Таунс (обојица Минесота), Ламаркус Олдриџ (Сан Антонио) и Демијен Лилард (Портланд).

Један тим (Голден Стејт) први пут у историји ће имати четворицу играча на два узастопна Ол стар меча, пошто су се Томпсон и Грин прикључили "стартерима" Стефу Карију и Кевину Дуренту.

Утакмицу "свих звезда" почеће још Леброн Џејмс, Јанис Адетокунбо, Џоел Ембид, Кајри Ирвинг, Демар Дероузан, Џејмс Харден, Ентони Дејвис и Демаркус Казинс.

Новина у односу на претходне сезоне је то што се неће састати селекције Истока и Запада, већ ће Џејмс и Кари, као играчи са највише гласова ("капитени"), наизменично драфтовати чланове својих екипа.

Џејмс ће имати први, трећи, пети, седми и девети пик, док ће Кари имати благу предност приликом бирања резерви, тако да ће после десетог пика имати 11, 13, 15, 17, 19 и 21.

Коначни састави биће саопштени у ноћи између четвртка и петка.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар