Jokić bez Ol-star mjesta - poznati svi učesnici!

Treneri u NBA ligi izabrali su rezerve na predstojećem Ol-star meču koji je na programu 18. februara u Los Anđelesu.  Sada biraju Lebron i Kari! Treneri NBA timova odredili su preostalih 14 igrača za Ol star meč. Debituju Bil, Oladipo, Porzingis i Tauns, nema Pola Džordža, Krisa Pola. . .

Košarka 24.01.2018 | 15:45
Jokić bez Ol-star mjesta - poznati svi učesnici!
Pre nekoliko dana navijači, mediji i igrači izabrali su startere koji će igrati na najprestižnijem košarkaškom događaju na svetu.

Kapiteni timova biće Lebron Džejms i Stef Kari, dok ostalih osam igrača čine Janis Adetokumbo, Kevin Durent, Demar Derozan, Kajri Irving, Demarkus Kazins, Entoni Dejvis, Džejms Harden i Džoel Embid.

Ovi igrači biće starteri, a treneri u NBA ligi izabrali su i rezerve. 

Istok: Kajl Lauri, Džon Vol, Bredli Bil, Viktor Oladipo, Kevin Lav, Kristaps Porzingis i Al Horford. 

Zapad: Demijan Lilard, Klej Tompson, Džimi Batler, Rasel Vestbruk, Drejmond Grin, Karl-Entoni Tauns i Lamarkus Oldridž. 

Zanimljivo mesta na Ol-staru nije bilo za Pola Džordža, Krisa Pola, Andre Dramonda, Lua Vilijamsa, Kembu Vokera, Hasana Vajtsajda, ali i Gorana Dragića i Nikolu Jokića. 

Legendarni Čarls Barkli smatrao je da je Jokiću mesto na Ol-star utakmici, dok je Majami, po mnogima, morao da bude nagrađen za dobre partije tako što bi jedan njihov igrač učestvovao u ovom šou. 

Timovi će biti poznati nakon što kapiteni izaberu svoje saigrače. Po prvi put u istoriji NBA nećemo gledati utakmicu Istoka protiv Zapada, već će kapiteni (Džejms i Kari) birati košarkaše. 

Nakon što su glasovima navijača, igrača i predstavnika medija izabrani "starteri", u noći između utorka i srede saopštena su imena rezervi za predstojeći NBA Ol star meč u Los Anđelesu (18. februara).

Sedam igrača iz Istočne konferencije, po izboru trenera svih 30 timova, predvodi tandem Vašingtona Džon Vol - Bredli Bil, a tu su još Kajl Lauri (Toronto), Viktor Oladipo (Indijana), Kevin Lav (Klivlend), Kristaps Porzingis (Njujork) i Al Horford (Boston).

Iz ekipa Zapadne konferencije selektirani su aktuelni MVP lige Rasel Vestbruk (Oklahoma), Klej Tompson, Drejmond Grin (obojica Golden Stejt), Džimi Batler, Karl Entoni Tauns (obojica Minesota), Lamarkus Oldridž (San Antonio) i Demijen Lilard (Portland).

Jedan tim (Golden Stejt) prvi put u istoriji će imati četvoricu igrača na dva uzastopna Ol star meča, pošto su se Tompson i Grin priključili "starterima" Stefu Kariju i Kevinu Durentu.

Utakmicu "svih zvezda" počeće još Lebron Džejms, Janis Adetokunbo, Džoel Embid, Kajri Irving, Demar Derouzan, Džejms Harden, Entoni Dejvis i Demarkus Kazins.

Novina u odnosu na prethodne sezone je to što se neće sastati selekcije Istoka i Zapada, već će Džejms i Kari, kao igrači sa najviše glasova ("kapiteni"), naizmenično draftovati članove svojih ekipa.

Džejms će imati prvi, treći, peti, sedmi i deveti pik, dok će Kari imati blagu prednost prilikom biranja rezervi, tako da će posle desetog pika imati 11, 13, 15, 17, 19 i 21.

Konačni sastavi biće saopšteni u noći između četvrtka i petka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar