Спортиста године Оља Татомир

Млада чланица Карате клуба „Борац“ из Српца, захваљујући бројним успјесима на домаћим и медјународним такмичењима, на синоћ одржаној манифестацији „Избор спортисте године“ , проглашена је за најуспјешнијег спортисту општине Србац у 2017. години. Побједнички пехар и диплому Татомировој је уручио предсједник Скупштине општине Мирко Стојић, који је био и предсједник Организационог одбора ове традиционалне спортске манифестације.

Република Српска 23.01.2018 | 16:57
Спортиста године Оља Татомир
Титулу најперспективнијег младог спортисте до 18 година припала је фудбалеру  Бориславу Дјогићу из Кладара, који је био  члан репрезентације  РС до 13 година, а тренутно  је капитен репрезентације   РС  до 15 година  са којом је већ одиграо двије медјународне утакмице и скренуо пажњу на своје играчке потенцијале. Клуб борилачких спортова „Стапарски витезови“ из Разбоја проглашен је за најбољу младу екипу до 18 година.

За најуспјешније спортске раднике проглашени су  Викторија Савановић,  интернационални тренер латиноамеричког и стандардног плеса, из Плесног клуба „Ритам“ Србац и Лука Митраковић, вишегодишњи спортски активиста Фудбалског клуба Младост из Бајинаца. Њина је признање уручио предсједник стручног жирија  избора спортисте године  Милош Будић.

За најуспјешнији спортски колектив проглашен је Рукометни клуб „Србац“, који се такмичи у Другој рукометној лиги Републике Српске.



Организациони одбор  је донио одлуку да се додијеле и три посебна признања.   Добитник је Школа фудбала  „Дрим тим“,  која је у вишегодишњем раду дала допринос ангажовању најмладјих да се баве овим спортом и изњедрила велики број талената  који су  на оку фудбалских стручњака или су већ нашли своје мјесто у неким клубовима. За допринос афирмацији спорта, нарочито тениса, признање је додијељено  фоторепортеру  Мајклу Бабићу, који је родом из Српца, а живи и ради у Аустралији гдје је дописник српских новина у овој далекој земљи, а сарадјивао је и са бројним  листовима из Хрватске, Србије и других земаља. За афирмацију спорта путем медија, признање је додијељено и  Дејану Јовичићу,  шефу информативне службе општине Србац,  уреднику општинског сајта,  Билтена и хонорарном дописнику  бањалучког „Гласа Српске“  и Радио-Српца!?

Још једна одлука организатора ове спортске манифестације,  Радио-5рпца и општине Србац, представља изненадјење, ако се зна да се путем ове манифестације искључиво  вреднују успјеси спортиста у претходној години.  Додијељено   специјално признање – Повеља  општине бившем министру породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, Проки Драгосављевићу, за, како је образложено,  његов велики допринос  унапредјењу спорта и физичке културе, а  посебно за  изградњу спортских терена и Спортске дворане у Српцу. Повељу је уручио предсједник стручног жирија  и потпредсједник Скупштине општине Србац Милош Будић!?

Обраћајући се присутним спортистима и спортским радницима, предсједник србачког парламента Мирко Стојић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности  општине Марко Михољчић,  нагласили су да је ова традиционална манифестација веома значајна за афирмацију и анимирање младих људи да се баве спортом. Због тога ће се убудуће изналазити могућности за издвајање више средстава из буџета   за ову област, јер досадашња  давања клубовима  су била скромна и недовољна за њихову активност .  

(БН/С.К.)


 

 

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Српске Шуме

23.01.2018 17:47

Еее није вам поштено.Заборавили сте Црвену земљу или је она прешла у виши ранг такмичења за који општина није надлежна и оног пицопјевца Неђу,некадашњу перјаницу србачког спорта.

ОДГОВОРИТЕ