Sportista godine Olja Tatomir

Mlada članica Karate kluba „Borac“ iz Srpca, zahvaljujući brojnim uspjesima na domaćim i medjunarodnim takmičenjima, na sinoć održanoj manifestaciji „Izbor sportiste godine“ , proglašena je za najuspješnijeg sportistu opštine Srbac u 2017. godini. Pobjednički pehar i diplomu Tatomirovoj je uručio predsjednik Skupštine opštine Mirko Stojić, koji je bio i predsjednik Organizacionog odbora ove tradicionalne sportske manifestacije.

Republika Srpska 23.01.2018 | 16:57
Sportista godine Olja Tatomir
Titulu najperspektivnijeg mladog sportiste do 18 godina pripala je fudbaleru  Borislavu Djogiću iz Kladara, koji je bio  član reprezentacije  RS do 13 godina, a trenutno  je kapiten reprezentacije   RS  do 15 godina  sa kojom je već odigrao dvije medjunarodne utakmice i skrenuo pažnju na svoje igračke potencijale. Klub borilačkih sportova „Staparski vitezovi“ iz Razboja proglašen je za najbolju mladu ekipu do 18 godina.

Za najuspješnije sportske radnike proglašeni su  Viktorija Savanović,  internacionalni trener latinoameričkog i standardnog plesa, iz Plesnog kluba „Ritam“ Srbac i Luka Mitraković, višegodišnji sportski aktivista Fudbalskog kluba Mladost iz Bajinaca. Njina je priznanje uručio predsjednik stručnog žirija  izbora sportiste godine  Miloš Budić.

Za najuspješniji sportski kolektiv proglašen je Rukometni klub „Srbac“, koji se takmiči u Drugoj rukometnoj ligi Republike Srpske.



Organizacioni odbor  je donio odluku da se dodijele i tri posebna priznanja.   Dobitnik je Škola fudbala  „Drim tim“,  koja je u višegodišnjem radu dala doprinos angažovanju najmladjih da se bave ovim sportom i iznjedrila veliki broj talenata  koji su  na oku fudbalskih stručnjaka ili su već našli svoje mjesto u nekim klubovima. Za doprinos afirmaciji sporta, naročito tenisa, priznanje je dodijeljeno  fotoreporteru  Majklu Babiću, koji je rodom iz Srpca, a živi i radi u Australiji gdje je dopisnik srpskih novina u ovoj dalekoj zemlji, a saradjivao je i sa brojnim  listovima iz Hrvatske, Srbije i drugih zemalja. Za afirmaciju sporta putem medija, priznanje je dodijeljeno i  Dejanu Jovičiću,  šefu informativne službe opštine Srbac,  uredniku opštinskog sajta,  Biltena i honorarnom dopisniku  banjalučkog „Glasa Srpske“  i Radio-Srpca!?

Još jedna odluka organizatora ove sportske manifestacije,  Radio-5rpca i opštine Srbac, predstavlja iznenadjenje, ako se zna da se putem ove manifestacije isključivo  vrednuju uspjesi sportista u prethodnoj godini.  Dodijeljeno   specijalno priznanje – Povelja  opštine bivšem ministru porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Proki Dragosavljeviću, za, kako je obrazloženo,  njegov veliki doprinos  unapredjenju sporta i fizičke kulture, a  posebno za  izgradnju sportskih terena i Sportske dvorane u Srpcu. Povelju je uručio predsjednik stručnog žirija  i potpredsjednik Skupštine opštine Srbac Miloš Budić!?

Obraćajući se prisutnim sportistima i sportskim radnicima, predsjednik srbačkog parlamenta Mirko Stojić i načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti  opštine Marko Miholjčić,  naglasili su da je ova tradicionalna manifestacija veoma značajna za afirmaciju i animiranje mladih ljudi da se bave sportom. Zbog toga će se ubuduće iznalaziti mogućnosti za izdvajanje više sredstava iz budžeta   za ovu oblast, jer dosadašnja  davanja klubovima  su bila skromna i nedovoljna za njihovu aktivnost .  

(BN/S.K.)


 

 

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srpske Šume

23.01.2018 17:47

Eee nije vam pošteno.Zaboravili ste Crvenu zemlju ili je ona prešla u viši rang takmičenja za koji opština nije nadležna i onog picopjevca Neđu,nekadašnju perjanicu srbačkog sporta.

ODGOVORITE