Осим: Зар Амар мора бити слон да би био селектор?!

"Не знам зашто презиме Осим не одговара у Сарајеву, а не одговара. Има љубоморних људи", рекао је Ивица Осим.

Фудбал 24.01.2018 | 23:00
Осим: Зар Амар мора бити слон да би био селектор?!
Ивица Осим је био члан Комисије за избор селектора фудбалске репрезентације БиХ, али када се као један од најозбиљнијх кандидата појавио његов син Амар Осим, што је у јавности проглашено као сукоб интереса, легенда бх. фудбала се повукла из рада Комисије заједно са Душком Бајевићем.

Осим није присуствовао на сједници Извршног одбора ФС БиХ на којој су за мјесто селектора предложени Амар Осим и Мехо Кодро иако је био у Зеници.

На концу је за новог селектора изабран Роберт Просинечки, а Ивица Осим је за портал Аваз.баизразио огорченост чињеницом да је његов морал доведен у питање.

"Јесам разочаран, то је моје право, што и сам Амар каже 'Шта треба? Да живим дуго као слон да бих био селектор?'. Зато сам разочаран, али ето, након толико година и свега што сам дао можда сам нешто и научио о људима, какви су и шта су. Говорило се можда је Швабо ово или оно, па Жељо је побјеђивао са њим, освајао трофеје, ја био на другом континенту, радио у Јапану и људи су говорили 'Ма, Амару отац бира састав, анализира противнике, зато је Жељо добар...' Чудо једно. Али то су наша посла... Не желим тако", рекао је на почетку разговора Ивица Осим.

Осим није желио да коментарише процедуру избора селектора али је истакао да има приватно право да буде незадовољан и разочаран што није изабран његов син Амар, али и да има и те како задовољних што је то тако.

"Не знам зашто презиме Осим не одговара у Сарајеву, а не одговара. Има љубоморних људи, то нам је једина особина у којој смо постојани, коју стално потврђујемо. Тврдоглаво смо упорни да некоме сломимо врат, без обзира на аргументе, резултате. Наше људе кочи туђи успјех, неко загази у ту несрећу. Зато имамо непотизам, корупцију, свугдје нам је тако, не можемо нормално да размишљамо, све мислимо да је неко некоме намјестио, потплатио, завршио нешто. То је наш усуд".

Легендарни "Швабо" није сигуран која ће бити његова улога у Савезу у будућности, али је новом селектору пожелио пуно среће и успјеха и пласман на ЕУРО 2020.

"За то треба бити бољи од других, прекинути са препотенцијом. Стварно не знам због чега смо тако арогантни, препотентни. Класична балканска препотенција. Мислимо да смо бољи од свих других, па онда кукамо шта нас снађе кад се станемо заустављати и одбијати на препрекама. Требамо да будемо објективнији према себи и противницима, да цијенимо себе и друге", рекао је Осим и додао:

"Као играч Роби је успио, можда то код њега добијемо и као селектора. Његово искуство може да нам помогне. Наша публика не може да прихвати чињеницу да се толико пише о парама. Колико наши зарађујују требали би да буду хиљаду пута бољи, а нису. И зато сви гледају само на паре, а не гледају како ко игра. Чисти бизнис", закључио је Ивица Осим.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар