Емица је сестра Ивице Дачића

Глумица Емица Дачић, млађа је сестра Министра спољних послова Ивице Дачића и њих двоје цело детињство су провели заједно у родној Житорађи.

Забава 23.01.2018 | 15:29
Емица је сестра Ивице Дачића
Током живота он јој је био највећа подршка, посебно када се упустила у глуму.

Мало је познато да у серији "Породично благо" Дачићева сестра тумачи лик секретарице Зорице која ради у канцеларији код судије Љубомира Старчевића познатијег као Љуба Рис.

Последњи пут на малим екранима имали смо прилике да је видимо у серији "Мирис кише на Балкану" где је глумила Спасенију.

Иза себе има више од десет улога, али након што се 2011. запослила у Министарству унутрашњих послова, опростила се од глуме.

Иако ће многи вероватно рећи да ју је на то место запослио брат, Емица је и те како квалификована.

Завршила је два факултета, Педагогију у Приштини и Академију драмских уметности у Београду.

Њен брат, Ивица Дачић је у једном интервјуу испричао како су њих двоје одрастали.

- Потичем из сиромашне куће... Одрастао сам у Житорађи, а јужњачки менталитет је другачији, није се тамо даривало. Нисам имао такву врсту односа с родитељима да ми купују поклоне за Нову годину. Још је мени рођендан 1. јануара, па сам добијао један поклон. Зато, кад сам добио бицикл, није било веће среће од моје. Одрастао сам скромно и са 15 година се одвојио од куће. Како би одшколовали мене и сестру Емицу, моји родитељи Деско и Јела сакупљали су печурке и шипурак. Зато сам се много обрадовао кад смо добили телефон, могао сам да се чујем с њима... Ипак, највећа жеља ми је одувек била да одем на новогодишњи филхармонијски концерт у Бечу. Аустријске колеге су ми ове године приредиле изненађење - обезбедиле су ми карте, па ако ме премијер пусти, за 49. рођендан бићу у Бечу - рекао је једном приликом Дачић и тада се похвалио каријером своје сестре:

- Ево, моја сестра Емица је завршила педагогију и глуму, појавила се у неколико серија и представа - и то је то. Сви су је гледали као сестру Ивице Дачића - искрен је био политичар.

Емица Дачић данас ради у једној фирми за телекомуникације.

(Ало)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бане ,

23.01.2018 15:01

и у цему је проблем ,напредна друзина "браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиетрен

23.01.2018 18:56

“Завршила је два факултета, Педагогију у Приштини и Академију драмских уметности у Београду.” “Емица Дачић данас ради у једној фирми за телекомуникације.”

ОДГОВОРИТЕ