Emica je sestra Ivice Dačića

Glumica Emica Dačić, mlađa je sestra Ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i njih dvoje celo detinjstvo su proveli zajedno u rodnoj Žitorađi.

Zabava 23.01.2018 | 15:29
Emica je sestra Ivice Dačića
Tokom života on joj je bio najveća podrška, posebno kada se upustila u glumu.

Malo je poznato da u seriji "Porodično blago" Dačićeva sestra tumači lik sekretarice Zorice koja radi u kancelariji kod sudije Ljubomira Starčevića poznatijeg kao Ljuba Ris.

Poslednji put na malim ekranima imali smo prilike da je vidimo u seriji "Miris kiše na Balkanu" gde je glumila Spaseniju.

Iza sebe ima više od deset uloga, ali nakon što se 2011. zaposlila u Ministarstvu unutrašnjih poslova, oprostila se od glume.

Iako će mnogi verovatno reći da ju je na to mesto zaposlio brat, Emica je i te kako kvalifikovana.

Završila je dva fakulteta, Pedagogiju u Prištini i Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu.

Njen brat, Ivica Dačić je u jednom intervjuu ispričao kako su njih dvoje odrastali.

- Potičem iz siromašne kuće... Odrastao sam u Žitorađi, a južnjački mentalitet je drugačiji, nije se tamo darivalo. Nisam imao takvu vrstu odnosa s roditeljima da mi kupuju poklone za Novu godinu. Još je meni rođendan 1. januara, pa sam dobijao jedan poklon. Zato, kad sam dobio bicikl, nije bilo veće sreće od moje. Odrastao sam skromno i sa 15 godina se odvojio od kuće. Kako bi odškolovali mene i sestru Emicu, moji roditelji Desko i Jela sakupljali su pečurke i šipurak. Zato sam se mnogo obradovao kad smo dobili telefon, mogao sam da se čujem s njima... Ipak, najveća želja mi je oduvek bila da odem na novogodišnji filharmonijski koncert u Beču. Austrijske kolege su mi ove godine priredile iznenađenje - obezbedile su mi karte, pa ako me premijer pusti, za 49. rođendan biću u Beču - rekao je jednom prilikom Dačić i tada se pohvalio karijerom svoje sestre:

- Evo, moja sestra Emica je završila pedagogiju i glumu, pojavila se u nekoliko serija i predstava - i to je to. Svi su je gledali kao sestru Ivice Dačića - iskren je bio političar.

Emica Dačić danas radi u jednoj firmi za telekomunikacije.

(Alo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bane ,

23.01.2018 15:01

i u cemu je problem ,napredna druzina "bravo.

ODGOVORITE
Name

пиетрен

23.01.2018 18:56

“Završila je dva fakulteta, Pedagogiju u Prištini i Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu.” “Emica Dačić danas radi u jednoj firmi za telekomunikacije.”

ODGOVORITE