Није утврђено постојање заразе

Накнадном контролом извозних објеката "Бајра" из Травника, које је користио извозник меса за Турску, утврђено је да објекат испуњава све неопходне услове и да нема присуства Е. цоли. Узорци су узети у присуству службених ветеринара Канцеларије за ветеринарство БиХ и службених ветеринара из Републике Турске и објекат је након утврђене контроле поново добио одобрење за испоруку меса, саопштено је из Канцеларије за ветеринарство БиХ.  

Босна и Херцеговина 23.01.2018 | 14:05
Није утврђено постојање заразе
Додаје се да по устаљеној процедури сарадње са Турском, у случају сваке спорне пошиљке обавјештава се Босна и Херцеговина односно Канцеларија за ветеринарство БиХ, као што је урађено и са спорном пошиљком из августа 2017.године.

''Важно је напоменути да свакој испоруци меса из БиХ у Турску присуствују ветеринарски инспектори из Републике Турске као и надлежни кантонални ветеринарски инспектори из БиХ'', додаје се у саопштењу.

Из Канцеларије за ветеринарство БиХ напомињу да се свака пошиљка меса за коју се приликом друге контроле, у овом случају на турској граници, установи да је неисправна, не враћа у Европску унију, него се према јасно утврђеним прописима, уништава на територији Републике Турске. 

''То је урађено и овом приликом и то су уобичајене процедуре које се, у оваквим случајевима примјењују и досљедно проводе'', каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар