Nije utvrđeno postojanje zaraze

Naknadnom kontrolom izvoznih objekata "Bajra" iz Travnika, koje je koristio izvoznik mesa za Tursku, utvrđeno je da objekat ispunjava sve neophodne uslove i da nema prisustva E. coli. Uzorci su uzeti u prisustvu službenih veterinara Kancelarije za veterinarstvo BiH i službenih veterinara iz Republike Turske i objekat je nakon utvrđene kontrole ponovo dobio odobrenje za isporuku mesa, saopšteno je iz Kancelarije za veterinarstvo BiH.  

Bosna i Hercegovina 23.01.2018 | 14:05
Nije utvrđeno postojanje zaraze
Dodaje se da po ustaljenoj proceduri saradnje sa Turskom, u slučaju svake sporne pošiljke obavještava se Bosna i Hercegovina odnosno Kancelarija za veterinarstvo BiH, kao što je urađeno i sa spornom pošiljkom iz avgusta 2017.godine.

''Važno je napomenuti da svakoj isporuci mesa iz BiH u Tursku prisustvuju veterinarski inspektori iz Republike Turske kao i nadležni kantonalni veterinarski inspektori iz BiH'', dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije za veterinarstvo BiH napominju da se svaka pošiljka mesa za koju se prilikom druge kontrole, u ovom slučaju na turskoj granici, ustanovi da je neispravna, ne vraća u Evropsku uniju, nego se prema jasno utvrđenim propisima, uništava na teritoriji Republike Turske. 

''To je urađeno i ovom prilikom i to su uobičajene procedure koje se, u ovakvim slučajevima primjenjuju i dosljedno provode'', kaže se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar