Серенин тренер критикује Ђоковићев нови сервис!

Тренер Серене Вилијамс, Патрик Муратоглу сматра да нова техника покрета приликом сервиса не помаже Новаку Ђоковићу да растерети лакат.

Тенис 24.01.2018 | 20:30
Серенин тренер критикује Ђоковићев нови сервис!
Ђоковић је шест месеци паузирао због проблема са лактом, те са својим тренерским тимом који чине Андре Агаси и Радек Шћепанек променио начин сервирања како би га растеретио.

Међутим, српски тенисер и даље има проблема са лактом, што је нагласио након елиминације у осмини финала Аустралијан опена, чак најавивши и нову паузу.

"Једноставно, не разумем. Приликом покрета за сервис он два пута оптерећује лакат. Прво, када припрема ударац, покретом на горе одлагањем кретања главе рекета, што се преноси на руку, након чега следи спољна ротација и савијање под притиском. Потом, покрет када удара, када користи зглоб где је лакат опет под притиском. Да је Новак променио једну од ове две ствари, разумео бих, али ово је превише", рекао је Муратоглу.

Он сматра да промена сервиса не мора да утиче негативно на игру тенисера.

"Много играча је мењало технику сервиса, и то често. Надал је то неколико пута радио. Његов данашњи ударац нема везе са оним када је први пут освојио Ролан Гарос, са 19 година", додао је тренер Серене Вилијамс.

Ђоковић је у понедељак неочекивано поражен од Хејона Чунга из Јужне Кореје у три сета у осмини финала АО. После меча је најавио нову дугу паузу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар