Serenin trener kritikuje Đokovićev novi servis!

Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu smatra da nova tehnika pokreta prilikom servisa ne pomaže Novaku Đokoviću da rastereti lakat.

Tenis 24.01.2018 | 20:30
Serenin trener kritikuje Đokovićev novi servis!
Đoković je šest meseci pauzirao zbog problema sa laktom, te sa svojim trenerskim timom koji čine Andre Agasi i Radek Šćepanek promenio način serviranja kako bi ga rasteretio.

Međutim, srpski teniser i dalje ima problema sa laktom, što je naglasio nakon eliminacije u osmini finala Australijan opena, čak najavivši i novu pauzu.

"Jednostavno, ne razumem. Prilikom pokreta za servis on dva puta opterećuje lakat. Prvo, kada priprema udarac, pokretom na gore odlaganjem kretanja glave reketa, što se prenosi na ruku, nakon čega sledi spoljna rotacija i savijanje pod pritiskom. Potom, pokret kada udara, kada koristi zglob gde je lakat opet pod pritiskom. Da je Novak promenio jednu od ove dve stvari, razumeo bih, ali ovo je previše", rekao je Muratoglu.

On smatra da promena servisa ne mora da utiče negativno na igru tenisera.

"Mnogo igrača je menjalo tehniku servisa, i to često. Nadal je to nekoliko puta radio. Njegov današnji udarac nema veze sa onim kada je prvi put osvojio Rolan Garos, sa 19 godina", dodao je trener Serene Vilijams.

Đoković je u ponedeljak neočekivano poražen od Hejona Čunga iz Južne Koreje u tri seta u osmini finala AO. Posle meča je najavio novu dugu pauzu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar