Брада угасио Хит, Буги као Вилт - 44п, 24ск, 10ас!

'Брада' и ЦП3 угасили Хит, Мидлтон одменио Јаниса.  Хјустон Рокетси сломили су у самом финишу Мајами Хит 99:90, док су Далас Меверикси декласирали Вашингтон Визардсе – 98:75. Демаркус Казинс, центар Њу Орлеанса, пружио је историјску партију у победи Пеликанса против Чикаго Булса у невероватном мечу, после два продужетка – 132:128.

Кошарка 23.01.2018 | 14:15
Брада угасио Хит, Буги као Вилт - 44п, 24ск, 10ас!
'Буги' је за 51 минут имао 44 поена (8/18 за два, 5/11 за три), фантастична 24 скока, десет асистенција, четири украдене лопте, блокаду и пет изгубљених лопти.

Казинс је овим учинком стао раме уз раме са легендарним Вилтом Чемберленом, који је давне 1968. године такође остварио трипл-дабл са више од 40 поена, односно 20 скокова.

У Луизијани смо могли да гледамо прави спектакл, који је окончан тек после додатних десет минута кошарке. 

Гости су боље кренули, али су се домаћи брзо пробудили и стигли до преокрета, и нешто осетније предности. Ипак, Булси узвраћају крајем треће и почетком последње деонице, предвођени Џеријаном Грентом и у последња четири минута улазе са великих 13 поена предности. 

Међутим, Казинс тројком покреће серију свог тима, који преко Ентонија Дејвиса, односно тројком Џруа Холидеја стиже до преокрета на 22 секунде до краја.



То је био тек почетак драме, пошто после полагања Лаурија Марканена Дејвис погађа оба бацања, на свега 3,2 секунде до краја, али онда Даријус Милер прави фаул на другој страни, а Џастин Холидеј уводи меч у продужетак.

Велика борба, са пуно фаулова и снажних закуцавања наставила се и у додатних пет минута, да би домаћи два минута пре краја остали без 'Обрве', због шестог фаула.

Одговорност је, поред Казинса, у међувремену преузео и Холидеј, који двојком доноси 120:119 свом тиму.

Грент одговара са два бацања, па Демаркус чини исто, што су били последњи поени за скоро два минута игре, пре него што је млади Финац био половичан са линије бацања за улазак у нови продужетак.

Ништа се није ни тада променило, али гости ипак нису имали решења за Казинса. Везао је пет поена, Ентоан Мур погодио је нову тројку, а Чикаго у финишу остао без снаге за можда још пет минута спектакла.

'Брада' и ЦП3 угасили Хит, Мидлтон одменио Јаниса. Хјустон Рокетси сломили су у самом финишу Мајами Хит 99:90, док су Далас Меверикси декласирали Вашингтон Визардсе – 98:75.

Рокетси су славили пред домаћим навијачима највише захваљујући Џејмсу Хардену и Крису Полу.

'Брада' је био најефикаснији са 28 поена (5/13 за два, 5/13 за три) и пет асистенција, док је ЦП3 додао 16 поена, по шест асистенција и ухваћених лопти, уз три украдене.

Двоцифрени су били још Ерик Гордон са 16 и Клинт Капела са 14 поена. 

Код гостију, за које није играо Горан Драгић, највише се истакао Хасан Вајтсајд са 22 поена (11/16 за два) и 13 скокова, Вејн Елингтон имао је 13, а Џош Ричардсон 12 поена.



С друге стране, Мавсе је до тријумфа предводио Харисон Барнс са 20 поена и 10 ухваћених лопти, одличан је био и Денис Смит јуниор са 17 поена и шест асистенција.

Весли Метјуз и Јоги Ферел додали су по 14.

У тиму из престонице само је Бредли Бил био на каквом-таквом нивоу са 18 поена (1/6 за два, 3/8 за три) и по три скока и асистенције, а ништа прецизнији није био ни Џон Вол са 11 поена (4/11 за два, 0/4 за три), пет проигравања и три ухваћене лопте.



Веома занимљив сусрет одиграли су и Гризлисли и Филаделфија 76ерси у Мемфису, а на крају је после великог преокрета славио домаћин – 105:101.

Гости су водили све до средине последњег квартала, али су ипак успели да испусте 15 поена предности.

Предњачили су Марк Гасол са 19 поена и шест скокова, односно Тајрик Еванс са 18 поена, осам асистенција и четири ухваћене лопте, а одличан је био и Марио Чалмерс са 17 поена с клупе.

У редовима Филе најефикаснији је био Дарио Шарић са 22 поена (4/7 за два, 3/4 за три) и десет ухваћених лопти, док је бивши члан Мега Бемакса Тимоти Луваву-Кабаро убацио два мање. Џоел Ембид имао је дабл-дабл са 15 поена и 14 скокова, а Роберт Корвингтон 18 поена и шест ухваћених лопти.



За крај, Милвоки Бакси дошли су до победе у првом мечу без отпуштеног тренера Џејсона Кида, али и најбољег играча Јаниса Адетокумба, савладавши Финикс Сансе на домаћем паркету – 109:105.

Фантастичног Грка је идеално одменио Крис Мидлтон са 35 поена (11/15 за два, 2/4 за три), шест скокова и три асистенције, а највећу подршку имао је у такође феноменалном Малкому Брогдону који је забележио 32 поена, четири скока и три крађе.

Ти-Џеј Ворен убацио је 23 поена за госте, Грег Монро имао је 19 поена и седам скокова, а Девин Букер 14 поена и осам асистенција, али и само 14,3 одсто шута из игре (1/8 за два, 1/6 за три).



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар