Brada ugasio Hit, Bugi kao Vilt - 44p, 24sk, 10as!

'Brada' i CP3 ugasili Hit, Midlton odmenio Janisa.  Hjuston Roketsi slomili su u samom finišu Majami Hit 99:90, dok su Dalas Meveriksi deklasirali Vašington Vizardse – 98:75. Demarkus Kazins, centar Nju Orleansa, pružio je istorijsku partiju u pobedi Pelikansa protiv Čikago Bulsa u neverovatnom meču, posle dva produžetka – 132:128.

Košarka 23.01.2018 | 14:15
Brada ugasio Hit, Bugi kao Vilt - 44p, 24sk, 10as!
'Bugi' je za 51 minut imao 44 poena (8/18 za dva, 5/11 za tri), fantastična 24 skoka, deset asistencija, četiri ukradene lopte, blokadu i pet izgubljenih lopti.

Kazins je ovim učinkom stao rame uz rame sa legendarnim Viltom Čemberlenom, koji je davne 1968. godine takođe ostvario tripl-dabl sa više od 40 poena, odnosno 20 skokova.

U Luizijani smo mogli da gledamo pravi spektakl, koji je okončan tek posle dodatnih deset minuta košarke. 

Gosti su bolje krenuli, ali su se domaći brzo probudili i stigli do preokreta, i nešto osetnije prednosti. Ipak, Bulsi uzvraćaju krajem treće i početkom poslednje deonice, predvođeni Džerijanom Grentom i u poslednja četiri minuta ulaze sa velikih 13 poena prednosti. 

Međutim, Kazins trojkom pokreće seriju svog tima, koji preko Entonija Dejvisa, odnosno trojkom Džrua Holideja stiže do preokreta na 22 sekunde do kraja.



To je bio tek početak drame, pošto posle polaganja Laurija Markanena Dejvis pogađa oba bacanja, na svega 3,2 sekunde do kraja, ali onda Darijus Miler pravi faul na drugoj strani, a Džastin Holidej uvodi meč u produžetak.

Velika borba, sa puno faulova i snažnih zakucavanja nastavila se i u dodatnih pet minuta, da bi domaći dva minuta pre kraja ostali bez 'Obrve', zbog šestog faula.

Odgovornost je, pored Kazinsa, u međuvremenu preuzeo i Holidej, koji dvojkom donosi 120:119 svom timu.

Grent odgovara sa dva bacanja, pa Demarkus čini isto, što su bili poslednji poeni za skoro dva minuta igre, pre nego što je mladi Finac bio polovičan sa linije bacanja za ulazak u novi produžetak.

Ništa se nije ni tada promenilo, ali gosti ipak nisu imali rešenja za Kazinsa. Vezao je pet poena, Entoan Mur pogodio je novu trojku, a Čikago u finišu ostao bez snage za možda još pet minuta spektakla.

'Brada' i CP3 ugasili Hit, Midlton odmenio Janisa. Hjuston Roketsi slomili su u samom finišu Majami Hit 99:90, dok su Dalas Meveriksi deklasirali Vašington Vizardse – 98:75.

Roketsi su slavili pred domaćim navijačima najviše zahvaljujući Džejmsu Hardenu i Krisu Polu.

'Brada' je bio najefikasniji sa 28 poena (5/13 za dva, 5/13 za tri) i pet asistencija, dok je CP3 dodao 16 poena, po šest asistencija i uhvaćenih lopti, uz tri ukradene.

Dvocifreni su bili još Erik Gordon sa 16 i Klint Kapela sa 14 poena. 

Kod gostiju, za koje nije igrao Goran Dragić, najviše se istakao Hasan Vajtsajd sa 22 poena (11/16 za dva) i 13 skokova, Vejn Elington imao je 13, a Džoš Ričardson 12 poena.



S druge strane, Mavse je do trijumfa predvodio Harison Barns sa 20 poena i 10 uhvaćenih lopti, odličan je bio i Denis Smit junior sa 17 poena i šest asistencija.

Vesli Metjuz i Jogi Ferel dodali su po 14.

U timu iz prestonice samo je Bredli Bil bio na kakvom-takvom nivou sa 18 poena (1/6 za dva, 3/8 za tri) i po tri skoka i asistencije, a ništa precizniji nije bio ni Džon Vol sa 11 poena (4/11 za dva, 0/4 za tri), pet proigravanja i tri uhvaćene lopte.



Veoma zanimljiv susret odigrali su i Grizlisli i Filadelfija 76ersi u Memfisu, a na kraju je posle velikog preokreta slavio domaćin – 105:101.

Gosti su vodili sve do sredine poslednjeg kvartala, ali su ipak uspeli da ispuste 15 poena prednosti.

Prednjačili su Mark Gasol sa 19 poena i šest skokova, odnosno Tajrik Evans sa 18 poena, osam asistencija i četiri uhvaćene lopte, a odličan je bio i Mario Čalmers sa 17 poena s klupe.

U redovima File najefikasniji je bio Dario Šarić sa 22 poena (4/7 za dva, 3/4 za tri) i deset uhvaćenih lopti, dok je bivši član Mega Bemaksa Timoti Luvavu-Kabaro ubacio dva manje. Džoel Embid imao je dabl-dabl sa 15 poena i 14 skokova, a Robert Korvington 18 poena i šest uhvaćenih lopti.



Za kraj, Milvoki Baksi došli su do pobede u prvom meču bez otpuštenog trenera Džejsona Kida, ali i najboljeg igrača Janisa Adetokumba, savladavši Finiks Sanse na domaćem parketu – 109:105.

Fantastičnog Grka je idealno odmenio Kris Midlton sa 35 poena (11/15 za dva, 2/4 za tri), šest skokova i tri asistencije, a najveću podršku imao je u takođe fenomenalnom Malkomu Brogdonu koji je zabeležio 32 poena, četiri skoka i tri krađe.

Ti-Džej Voren ubacio je 23 poena za goste, Greg Monro imao je 19 poena i sedam skokova, a Devin Buker 14 poena i osam asistencija, ali i samo 14,3 odsto šuta iz igre (1/8 za dva, 1/6 za tri).



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar