Америка оптужила Русију за напад

САД су оптужиле Русију за изгубљене "животе недужних Сиријаца" после извештаја о наводном новом нападу хемијским оружјем у Сирији.

Свијет 23.01.2018 | 07:15
Америка оптужила Русију за напад
Активисти и спасилачки тимови су саопштили да је сиријска влада данас извела напад, највероватније отровним гасом, који је захватио готово 20 цивила у побуњеничком предграђу Дамаска. Портпаролка америчког Стејт департмента Хедер Нојер рекла је да се "животи недужних Сиријаца губе због неспремности или неспособности" Москве да "обузда режим (сиријског председника Башара) Асада".

Нојер је навела да САД настоје да окриве оне који користе хемијско оружје у нападима у којима "је убијено толико много Сиријаца".

Она је Русију окривила да спутава покушаје у Уједињеним нацијама "да се заштите ти животи цивила". Нојер је позвала Русију да приволи Асадову владу да преговора о политичком решењу у Сирији, разореној седмогодишњим грађанским ратом.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хахахаха

23.01.2018 13:52

Опет боњи отрови и опет "најдемократскија " земља спасава Сиријце хахахахаха Хајде сто нас лазу али како могу себе толико да лазу невјероватно :П

ОДГОВОРИТЕ