Amerika optužila Rusiju za napad

SAD su optužile Rusiju za izgubljene "živote nedužnih Sirijaca" posle izveštaja o navodnom novom napadu hemijskim oružjem u Siriji.

Svijet 23.01.2018 | 07:15
Amerika optužila Rusiju za napad
Aktivisti i spasilački timovi su saopštili da je sirijska vlada danas izvela napad, najverovatnije otrovnim gasom, koji je zahvatio gotovo 20 civila u pobunjeničkom predgrađu Damaska. Portparolka američkog Stejt departmenta Heder Nojer rekla je da se "životi nedužnih Sirijaca gube zbog nespremnosti ili nesposobnosti" Moskve da "obuzda režim (sirijskog predsednika Bašara) Asada".

Nojer je navela da SAD nastoje da okrive one koji koriste hemijsko oružje u napadima u kojima "je ubijeno toliko mnogo Sirijaca".

Ona je Rusiju okrivila da sputava pokušaje u Ujedinjenim nacijama "da se zaštite ti životi civila". Nojer je pozvala Rusiju da privoli Asadovu vladu da pregovora o političkom rešenju u Siriji, razorenoj sedmogodišnjim građanskim ratom.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hahahaha

23.01.2018 13:52

Opet bonji otrovi i opet "najdemokratskija " zemlja spasava Sirijce hahahahaha Hajde sto nas lazu ali kako mogu sebe toliko da lazu nevjerovatno :P

ODGOVORITE