"Убиство Ивановића пуцањ у Србију"

Одговор на питање кога је највише погодило убиство Оливера Ивановића, изузимајући његову породицу, и у кога је пуцано пуцњем у Ивановића упућује на мотиве и могуће налогодавце тог убиства, оценио је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Србија 22.01.2018 | 22:29
"Убиство Ивановића пуцањ у Србију"
"Хајде да видимо мотиве. Не рачунајући Ивановића и његову породицу, то је директан пуцањ у Србију, само два дана пре тога ја саопштавам да немамо ниједно етнички мотивисано убиство на Косову и Метохији", рекао је Вучић за Хепи тв. 

"То је био директан пуцањ у Србију, да се преузме север, да се унесе трајна несигурност у наш народ на Косову и Метохији и да се унесу нове поделе, проблеми и нестабилност у Србији", оценио је председник Вучић. 

Неки су, каже, мислили да је сад била прилика, после убиства Оливера Ивановића, да "рашчисте" са севером Косова, односно да изврше тиху окупацију севера Косова и Метохије и да уђу са јединицама РОСУ, рекао је председник Александар Вучић и истакао да Србија то никада неће дозволити Приштини и спонзорима косовске независности. 

"Њихов циљ, оних који су стварали такозавно Косово, несумњиво јесте да уђу на север по сваку цену и на сваки начин, јер тиме престаје сваки разлог за било какве разговоре о било чему", рекао је Вучић у емисији Цхирилица на Хепи телевизији. 

Онима који су њега оптужили, Вучић је одговорио да је то био срамно и мучно, и да није од оних који се крије, ћути и моли да се не објави да су рекли да је убица. 

“Ја сам крив што сам рекао да нисам убица, него сам том човеку помогао. Да ли ће икада о томе хтети да говори неко из породице то је њихова ствар. Помагао сам много", нагласио је Вучић. 

Рекао је да они који говоре да је он крив нису нормални, те указао да је Ивановића и његова супругу виђао више пута у влади и председништву. 

“Мислим да нема ниједног другог политичког лидера, а не шефа државе или владе који се виђао више са члановима његове породице", нагласио је он. 

Вучић је указао да он не оптужује по ситој матрици друге, да не инсинуира да су Ђилас, Тадић, Јеремић убили Ранка Панића, они који су крили 15 дана да је човек убијен. 

“Одакле вам како такве лудости", упитао је даље додајући да постоје људи који желе да се дочепају пара и старе власти у различитим сферама живота и друштва, а који не презају ни од чега. 

На приче о “цртању мета" Вучић је упитао “а какве сте ви из ДС спотове емитовали о Томиславу Николићу и свима нама, то значу да су му стабили мету пет хиљада пута". 

За њих је казао да подржавају оне који говоре о њему да је велеиздајник, а када оде на Косово и Метохију да покаже да то није, онда је националиста или за повратак фашизма. 

“Мрзе ме зато што нећу да дозволим да сам убица и лопов. Нисам убица и лопов, нисам узео 500.000 за избеглице да се региструју, као што је то урадила Санда Рашковић Ивић, да не говорим о становима УНХЦР-а. Нећу да вам дозволим да радите то", подвукао је Вучић. 

Везано за приче да иза убиства Ивановциха стоји Милан Родојичић Вучић је казао да ће, ако је он убица, или било ко други бити ухапшен, али да се за то морају пронаћи докази. 

“Нисам спреман да доносим закључке о почињењу најтежих кривичних дела на основу натписа новина и нечијих жеља. Сувише је то озбиљна квалификација да би неко смео да се тиме игра", критиковао је он. 

Подсетио је да Приштина има ефективну власт па нека кажу ко је убица, додајући да они воде истрагу, да неће да раде са српским властима, већ само размењују информације. 

“Нека они пронађу ко је убио Оливера. То је кључно питање. Ако они кажу да је неко са севера зато што је био у сукобу, а замислите колико би морао да буде ирационалан и глуп, зато што би свима било јасно на кога ће сумња да падне, биће ухапшен. Немојте сви су криви и одговорни што нам се тако свиђа, јер би се тако могли дочепати београдске касе. Све се сведе на паре које би у своје бисаге да стрпају", закључио је Вучић. 

Он је рекао да на северу несумњиво има криминала и корупције и да у том погледу тамо свакако није добро стање. 

Држава ће, рекао је, наћи начин да се са тим носи, да реагује на нивоу централне Србије по пријавама које дођу са севера Косова, наравно, истиче, ако нађе законита решења да се са таквим стварима носи. 

Морамо да се обрачунамо са нашим криминалом и корупцијом - пронаћи ћемо механизме - неће бити увек и сасвим довољни али ће неки механизми постојати. 

Али, при том рекао је Вучић, морамо да будемо врло опрезни и обазриви, да не натерамо људе да почну да поштују друге правне системе и друге такозване државе.

(Тањуг)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

реми

22.01.2018 21:33

Па ко је убио цовјека? Зна ли се? Вуциц све зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.01.2018 21:53

Ако те ЦИА открије,оде ти преко баре.

Name

ре

22.01.2018 21:58

Послусајте ста збори господин Дејан Луциц и бити це вам све јасно....!!

Name

Ре;

22.01.2018 22:21

И он му цртао мету нс цело.Огроман апарат је укључио пред изборе,човека су пљували на Пинку и прогласили издајником.Овај им је дао наредјења.Сад баца демагог прашину у очи глупсонима у Србији. Можеш како хоћеш ал нећеш докле хоћеш.

Name

тз

22.01.2018 22:28

Убили га Срби, човјек је то јавно рекао прије смрти. Све је смишљено како би се Косову увукло у рат.

Name

оливер

22.01.2018 23:18

он ме убио

Name

Ре

22.01.2018 23:27

Зна он и висе него сто зна и требе да зна. Него овај цовјек толико је тога рекао али уствари ниста није рекао. Све несто с брда и здола. Сам це себе уфатити у лази. Муцно га слусати висе. И од сад па док зивим нити једну његову изјаву нити цу гледати ни слусати. Гади ми се.

Name

Зајебант

23.01.2018 01:50

Сам се одао. Каже два дана раније да је причао да нема ниједно убиство...

Name

ре

23.01.2018 05:28

Јос се нису појавили патетицнији политицар од Вуцица и његовог безобразног сателита Додика

Name

Патетика

23.01.2018 05:40

Уби се цујели Балкан бационалним патетикама.Бозе сацувај.

Name

попара

22.01.2018 21:45

Ни један цовјек на свијету,поготово предсједник,нема потребу да сваки дан буде у медијима,осим Вуцица,огроман је страх код њега,обмањује људе и на томе опстаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

22.01.2018 21:47

Покојни Ивановић и његова породица нису заслужили да постану жртве таблоида и политиканства и да буду пррдмет пррдизборне кампање! Пустите истражне органе да раде свој посао, помозите колико можете да се убице пронађу и приведу правди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милy

22.01.2018 21:56

Лазес к'о пас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нарцису

22.01.2018 22:11

Ако је тако зашто му не оде на сахрану него наглабао са Милокрадом у вријеме сахране , а побјего са преговора због убиству.Основни ред је био да му одеш дати помен , или је можда Ивановић био издајник као прије 2.-3 мјесеца.Шта је тачно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

22.01.2018 22:44

АВ је највећи демагог код нас Срба! Глумац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димњачар

22.01.2018 22:51

Пљунути брат Љевчанског балегара, сеоска варалица. Сам себи постављати питања и одговарати је за забринутост, имао би доктор овдје посла преко главе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ајде

22.01.2018 23:15

Кад си га толико цијенио,засто му не додје на сахрану,него си са ДоДицком млатио празну сламу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

23.01.2018 06:58

Тацно тако. Инаце тура се и гдје треба и нетреба.постао је вип реклама за Србију. Умјесто реклама он је на тв. Незна се дали је преседник или премиер. Али само једно је тацно да је он лицни кривац за смрт покојног Оливера. Нити један убица никад није отисао зртви на сахрану то је доказано а у овом слуцају су и додик и он убице или наголодавци. Исто је.

Name

Питање

22.01.2018 23:31

Овај је висе у медијима него неки водитељ.Кад успије спават а кад радит?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Највеци

23.01.2018 05:27

продавач магле!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

23.01.2018 05:44

МИлан Радојициц и Звонко Веселиновиц су дуго били у затвору. Повезали се 2012 године по изласку из затвора,најпре са Вуцицевим братом,Дјурицем па и са Вуцицем а и пре тога су се знали,финансирали му кампању па их на АПелационом суду ослободио кривице за све радње и крадју 32 камиона једног предузеца,сверЦ нафте итд. На стотине хиљада евра ако не и милион је њихов дневни пазар од др.. и разних цуда. Они саљу људе из К.Митровице да батињају народ по Србији када су избори,били су и у Пецинцима њихове групе,а када су избори у К.Митровици долазе из СРбије батинаси па цак и из Врбаса их било,имају јаке везе у српским безбедоносним структурама где преко политицара у Србији постављају и своје људе у тим структурама. ВОзе скупоцене дзипове без таблица,подкупили су Косовску полицију на северу у којој су вецина срби и командир Србин. РАде ста год зеле,они су господари добра и зла. Милан Радојициц формирао Српску листу за Косовске локалне изборе,одредио ко це бити председник опстине,ко це бити посланик СКупстине. ОБезбедио новац,подрску дрзаве преко ДЈурица,контролисе све директоре скола и болница на КОсову и поставља их и разресава кад год зели и нико несме нити једну рец да казе. Има РЕсторан **** у К.Митровици где му долазе српски назови политицари. РАкица је он поставио и самара га усред бела дана како би показао народу ко је газда. ОНи могу заврсити сваки посао не само на Косову вец и у Србији,контролису све захваљујуци РЕЗИМУ у Србији али зато милионе евра улазу у резимску странку. Састао се РАдојициц и са ХАрадинајом и обезбедио избор његове владе као и избор Тација за председника КОсова гласовима српске листе. ГОвори се да је Харадинај платио РАдојицицу 5 милиона евра за подрску српске листе око владе. ОН је сива еминенција на северу и сире. ИЗузетно су сназни,моцни и пуни пара. Једноставно МОГУ СВЕ! ОВо је само мали делиц,а КОсовска стампа је објавила и слику са састанка Милана Радојицица и Рамусха ХАрадинаја у кафицу у ПРистини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мат

23.01.2018 05:52

Какав реми будало,мат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.01.2018 05:52

Било би интересантно знати ко је поуцио убисво али остаце затаскано са србске и коковске стране тако да једни друге могу оптузивати а сам Ивановиц није толико вазан једнима и другима имамо ми слицни убистава у РС гдје је МУП био немоцан а све се зна.У овим новонасталим дрзавама главни фактор је мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

23.01.2018 09:31

Па сто га уби онда Вуцицу? Какав си ти људски смрад! Како радио, тако ти Бог вратио! И теби и овом Додику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

23.01.2018 10:56

Ниси дошао на сахрану и све си тиме рекао!

ОДГОВОРИТЕ