"Ubistvo Ivanovića pucanj u Srbiju"

Odgovor na pitanje koga je najviše pogodilo ubistvo Olivera Ivanovića, izuzimajući njegovu porodicu, i u koga je pucano pucnjem u Ivanovića upućuje na motive i moguće nalogodavce tog ubistva, ocenio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 22.01.2018 | 22:29
"Ubistvo Ivanovića pucanj u Srbiju"
"Hajde da vidimo motive. Ne računajući Ivanovića i njegovu porodicu, to je direktan pucanj u Srbiju, samo dva dana pre toga ja saopštavam da nemamo nijedno etnički motivisano ubistvo na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić za Hepi tv. 

"To je bio direktan pucanj u Srbiju, da se preuzme sever, da se unese trajna nesigurnost u naš narod na Kosovu i Metohiji i da se unesu nove podele, problemi i nestabilnost u Srbiji", ocenio je predsednik Vučić. 

Neki su, kaže, mislili da je sad bila prilika, posle ubistva Olivera Ivanovića, da "raščiste" sa severom Kosova, odnosno da izvrše tihu okupaciju severa Kosova i Metohije i da uđu sa jedinicama ROSU, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da Srbija to nikada neće dozvoliti Prištini i sponzorima kosovske nezavisnosti. 

"Njihov cilj, onih koji su stvarali takozavno Kosovo, nesumnjivo jeste da uđu na sever po svaku cenu i na svaki način, jer time prestaje svaki razlog za bilo kakve razgovore o bilo čemu", rekao je Vučić u emisiji Chirilica na Hepi televiziji. 

Onima koji su njega optužili, Vučić je odgovorio da je to bio sramno i mučno, i da nije od onih koji se krije, ćuti i moli da se ne objavi da su rekli da je ubica. 

“Ja sam kriv što sam rekao da nisam ubica, nego sam tom čoveku pomogao. Da li će ikada o tome hteti da govori neko iz porodice to je njihova stvar. Pomagao sam mnogo", naglasio je Vučić. 

Rekao je da oni koji govore da je on kriv nisu normalni, te ukazao da je Ivanovića i njegova suprugu viđao više puta u vladi i predsedništvu. 

“Mislim da nema nijednog drugog političkog lidera, a ne šefa države ili vlade koji se viđao više sa članovima njegove porodice", naglasio je on. 

Vučić je ukazao da on ne optužuje po sitoj matrici druge, da ne insinuira da su Đilas, Tadić, Jeremić ubili Ranka Panića, oni koji su krili 15 dana da je čovek ubijen. 

“Odakle vam kako takve ludosti", upitao je dalje dodajući da postoje ljudi koji žele da se dočepaju para i stare vlasti u različitim sferama života i društva, a koji ne prezaju ni od čega. 

Na priče o “crtanju meta" Vučić je upitao “a kakve ste vi iz DS spotove emitovali o Tomislavu Nikoliću i svima nama, to značu da su mu stabili metu pet hiljada puta". 

Za njih je kazao da podržavaju one koji govore o njemu da je veleizdajnik, a kada ode na Kosovo i Metohiju da pokaže da to nije, onda je nacionalista ili za povratak fašizma. 

“Mrze me zato što neću da dozvolim da sam ubica i lopov. Nisam ubica i lopov, nisam uzeo 500.000 za izbeglice da se registruju, kao što je to uradila Sanda Rašković Ivić, da ne govorim o stanovima UNHCR-a. Neću da vam dozvolim da radite to", podvukao je Vučić. 

Vezano za priče da iza ubistva Ivanovciha stoji Milan Rodojičić Vučić je kazao da će, ako je on ubica, ili bilo ko drugi biti uhapšen, ali da se za to moraju pronaći dokazi. 

“Nisam spreman da donosim zaključke o počinjenju najtežih krivičnih dela na osnovu natpisa novina i nečijih želja. Suviše je to ozbiljna kvalifikacija da bi neko smeo da se time igra", kritikovao je on. 

Podsetio je da Priština ima efektivnu vlast pa neka kažu ko je ubica, dodajući da oni vode istragu, da neće da rade sa srpskim vlastima, već samo razmenjuju informacije. 

“Neka oni pronađu ko je ubio Olivera. To je ključno pitanje. Ako oni kažu da je neko sa severa zato što je bio u sukobu, a zamislite koliko bi morao da bude iracionalan i glup, zato što bi svima bilo jasno na koga će sumnja da padne, biće uhapšen. Nemojte svi su krivi i odgovorni što nam se tako sviđa, jer bi se tako mogli dočepati beogradske kase. Sve se svede na pare koje bi u svoje bisage da strpaju", zaključio je Vučić. 

On je rekao da na severu nesumnjivo ima kriminala i korupcije i da u tom pogledu tamo svakako nije dobro stanje. 

Država će, rekao je, naći način da se sa tim nosi, da reaguje na nivou centralne Srbije po prijavama koje dođu sa severa Kosova, naravno, ističe, ako nađe zakonita rešenja da se sa takvim stvarima nosi. 

Moramo da se obračunamo sa našim kriminalom i korupcijom - pronaći ćemo mehanizme - neće biti uvek i sasvim dovoljni ali će neki mehanizmi postojati. 

Ali, pri tom rekao je Vučić, moramo da budemo vrlo oprezni i obazrivi, da ne nateramo ljude da počnu da poštuju druge pravne sisteme i druge takozvane države.

(Tanjug)

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

remi

22.01.2018 21:33

Pa ko je ubio covjeka? Zna li se? Vucic sve zna.

ODGOVORITE
Name

re

22.01.2018 21:53

Ako te CIA otkrije,ode ti preko bare.

Name

re

22.01.2018 21:58

Poslusajte sta zbori gospodin Dejan Lucic i biti ce vam sve jasno....!!

Name

Re;

22.01.2018 22:21

I on mu crtao metu ns celo.Ogroman aparat je uključio pred izbore,čoveka su pljuvali na Pinku i proglasili izdajnikom.Ovaj im je dao naredjenja.Sad baca demagog prašinu u oči glupsonima u Srbiji. Možeš kako hoćeš al nećeš dokle hoćeš.

Name

tz

22.01.2018 22:28

Ubili ga Srbi, čovjek je to javno rekao prije smrti. Sve je smišljeno kako bi se Kosovu uvuklo u rat.

Name

oliver

22.01.2018 23:18

on me ubio

Name

Re

22.01.2018 23:27

Zna on i vise nego sto zna i trebe da zna. Nego ovaj covjek toliko je toga rekao ali ustvari nista nije rekao. Sve nesto s brda i zdola. Sam ce sebe ufatiti u lazi. Mucno ga slusati vise. I od sad pa dok zivim niti jednu njegovu izjavu niti cu gledati ni slusati. Gadi mi se.

Name

Zajebant

23.01.2018 01:50

Sam se odao. Kaže dva dana ranije da je pričao da nema nijedno ubistvo...

Name

re

23.01.2018 05:28

Jos se nisu pojavili pateticniji politicar od Vucica i njegovog bezobraznog satelita Dodika

Name

Patetika

23.01.2018 05:40

Ubi se cujeli Balkan bacionalnim patetikama.Boze sacuvaj.

Name

popara

22.01.2018 21:45

Ni jedan covjek na svijetu,pogotovo predsjednik,nema potrebu da svaki dan bude u medijima,osim Vucica,ogroman je strah kod njega,obmanjuje ljude i na tome opstaje.

ODGOVORITE
Name

Kiki

22.01.2018 21:47

Pokojni Ivanović i njegova porodica nisu zaslužili da postanu žrtve tabloida i politikanstva i da budu prrdmet prrdizborne kampanje! Pustite istražne organe da rade svoj posao, pomozite koliko možete da se ubice pronađu i privedu pravdi.

ODGOVORITE
Name

Mily

22.01.2018 21:56

Lazes k'o pas!!!

ODGOVORITE
Name

Narcisu

22.01.2018 22:11

Ako je tako zašto mu ne ode na sahranu nego naglabao sa Milokradom u vrijeme sahrane , a pobjego sa pregovora zbog ubistvu.Osnovni red je bio da mu odeš dati pomen , ili je možda Ivanović bio izdajnik kao prije 2.-3 mjeseca.Šta je tačno?

ODGOVORITE
Name

Draganče

22.01.2018 22:44

AV je najveći demagog kod nas Srba! Glumac!

ODGOVORITE
Name

Dimnjačar

22.01.2018 22:51

Pljunuti brat Ljevčanskog balegara, seoska varalica. Sam sebi postavljati pitanja i odgovarati je za zabrinutost, imao bi doktor ovdje posla preko glave...

ODGOVORITE
Name

Ma ajde

22.01.2018 23:15

Kad si ga toliko cijenio,zasto mu ne dodje na sahranu,nego si sa DoDickom mlatio praznu slamu.

ODGOVORITE
Name

Svasta

23.01.2018 06:58

Tacno tako. Inace tura se i gdje treba i netreba.postao je vip reklama za Srbiju. Umjesto reklama on je na tv. Nezna se dali je presednik ili premier. Ali samo jedno je tacno da je on licni krivac za smrt pokojnog Olivera. Niti jedan ubica nikad nije otisao zrtvi na sahranu to je dokazano a u ovom slucaju su i dodik i on ubice ili nagolodavci. Isto je.

Name

Pitanje

22.01.2018 23:31

Ovaj je vise u medijima nego neki voditelj.Kad uspije spavat a kad radit?

ODGOVORITE
Name

Najveci

23.01.2018 05:27

prodavač magle!!!!

ODGOVORITE
Name

dzoo

23.01.2018 05:44

MIlan Radojicic i Zvonko Veselinovic su dugo bili u zatvoru. Povezali se 2012 godine po izlasku iz zatvora,najpre sa Vucicevim bratom,Djuricem pa i sa Vucicem a i pre toga su se znali,finansirali mu kampanju pa ih na APelacionom sudu oslobodio krivice za sve radnje i kradju 32 kamiona jednog preduzeca,sverC nafte itd. Na stotine hiljada evra ako ne i milion je njihov dnevni pazar od dr.. i raznih cuda. Oni salju ljude iz K.Mitrovice da batinjaju narod po Srbiji kada su izbori,bili su i u Pecincima njihove grupe,a kada su izbori u K.Mitrovici dolaze iz SRbije batinasi pa cak i iz Vrbasa ih bilo,imaju jake veze u srpskim bezbedonosnim strukturama gde preko politicara u Srbiji postavljaju i svoje ljude u tim strukturama. VOze skupocene dzipove bez tablica,podkupili su Kosovsku policiju na severu u kojoj su vecina srbi i komandir Srbin. RAde sta god zele,oni su gospodari dobra i zla. Milan Radojicic formirao Srpsku listu za Kosovske lokalne izbore,odredio ko ce biti predsednik opstine,ko ce biti poslanik SKupstine. OBezbedio novac,podrsku drzave preko DJurica,kontrolise sve direktore skola i bolnica na KOsovu i postavlja ih i razresava kad god zeli i niko nesme niti jednu rec da kaze. Ima REstoran **** u K.Mitrovici gde mu dolaze srpski nazovi politicari. RAkica je on postavio i samara ga usred bela dana kako bi pokazao narodu ko je gazda. ONi mogu zavrsiti svaki posao ne samo na Kosovu vec i u Srbiji,kontrolisu sve zahvaljujuci REZIMU u Srbiji ali zato milione evra ulazu u rezimsku stranku. Sastao se RAdojicic i sa HAradinajom i obezbedio izbor njegove vlade kao i izbor Tacija za predsednika KOsova glasovima srpske liste. GOvori se da je Haradinaj platio RAdojicicu 5 miliona evra za podrsku srpske liste oko vlade. ON je siva eminencija na severu i sire. IZuzetno su snazni,mocni i puni para. Jednostavno MOGU SVE! OVo je samo mali delic,a KOsovska stampa je objavila i sliku sa sastanka Milana Radojicica i Ramusha HAradinaja u kaficu u PRistini.

ODGOVORITE
Name

mat

23.01.2018 05:52

Kakav remi budalo,mat.

ODGOVORITE
Name

borac

23.01.2018 05:52

Bilo bi interesantno znati ko je poucio ubisvo ali ostace zataskano sa srbske i kokovske strane tako da jedni druge mogu optuzivati a sam Ivanovic nije toliko vazan jednima i drugima imamo mi slicni ubistava u RS gdje je MUP bio nemocan a sve se zna.U ovim novonastalim drzavama glavni faktor je mafija.

ODGOVORITE
Name

Istina

23.01.2018 09:31

Pa sto ga ubi onda Vucicu? Kakav si ti ljudski smrad! Kako radio, tako ti Bog vratio! I tebi i ovom Dodiku!

ODGOVORITE
Name

Srbo

23.01.2018 10:56

Nisi došao na sahranu i sve si time rekao!

ODGOVORITE