Из бијељинског Радника у Розенборг!

Радников "официр" саиграч Лорда Бентнера! Првотимац бијељинског Радника Бесим Шербечић потписује уговор са шампионом Норвешке Розенборгом.

Фудбал 22.01.2018 | 19:30
Из бијељинског Радника у Розенборг!
Млади дефанзивац Радника Бесим Шербечић (19) напустио је припреме репрезентације БиХ, како би отпутовао у Норвешку, гдје ће потписати уговор са шампионом ове скандинавске државе, Розенборгом.

Иако је шеф стручног штаба Бијељинаца Младен Жижовић поручио да у клуб није стигла званична понуда за талентованог фудбалера, којег је назвао "официром" одбране бијељинског премијерлигаша, односно да нису тачне информације да је све договорио са Спортингом из Лисабона, пар дана касније стигле су вијести о трансферу, што је потврдио и селектор "змајева" Роберт Просинечки на данашњем представљању стручног штаба репрезентације БиХ.

"Шербечићу је допуштено да напусти камп због потписа уговора са иностраним клубом и он неће наступати у предстојећим сусретима. Нажалост, још један играч ће отпасти са списка", рекао је Просинечки.

Иако је добио позив у репрезентацију БиХ за наступ на америчком тлу у пријатељским утакмицама против САД-а и Мексика, Шербечић је напустио репрезентативни камп, како би ставио параф на уговор са новим клубом.

Шербечић ће, дакле, ускоро постати члан Розенборга, те се тако прикључити легендарном данском нападачу Никласу Бентнеру, популарном "Лорду", који је члан норвешког првака.

Првенство Норвешке, тзв. Елитна серија, почиње 17. марта, па ће млади фудбалер, који је поникао у Братству из Грачанице, а касније наступао и за Звијезду Градачац, прије него што је стигао у Радник, имати довољно времена да упозна нове саиграче.

Розенборг је најтрофејнији норвешки клуб, редован учесник најјачих међународних такмичења, а титула освојена прошле године у домаћем првенству била је чак 25. у историји клуба из Трондхајма.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар