Iz bijeljinskog Radnika u Rozenborg!

Radnikov "oficir" saigrač Lorda Bentnera! Prvotimac bijeljinskog Radnika Besim Šerbečić potpisuje ugovor sa šampionom Norveške Rozenborgom.

Fudbal 22.01.2018 | 19:30
Iz bijeljinskog Radnika u Rozenborg!
Mladi defanzivac Radnika Besim Šerbečić (19) napustio je pripreme reprezentacije BiH, kako bi otputovao u Norvešku, gdje će potpisati ugovor sa šampionom ove skandinavske države, Rozenborgom.

Iako je šef stručnog štaba Bijeljinaca Mladen Žižović poručio da u klub nije stigla zvanična ponuda za talentovanog fudbalera, kojeg je nazvao "oficirom" odbrane bijeljinskog premijerligaša, odnosno da nisu tačne informacije da je sve dogovorio sa Sportingom iz Lisabona, par dana kasnije stigle su vijesti o transferu, što je potvrdio i selektor "zmajeva" Robert Prosinečki na današnjem predstavljanju stručnog štaba reprezentacije BiH.

"Šerbečiću je dopušteno da napusti kamp zbog potpisa ugovora sa inostranim klubom i on neće nastupati u predstojećim susretima. Nažalost, još jedan igrač će otpasti sa spiska", rekao je Prosinečki.

Iako je dobio poziv u reprezentaciju BiH za nastup na američkom tlu u prijateljskim utakmicama protiv SAD-a i Meksika, Šerbečić je napustio reprezentativni kamp, kako bi stavio paraf na ugovor sa novim klubom.

Šerbečić će, dakle, uskoro postati član Rozenborga, te se tako priključiti legendarnom danskom napadaču Niklasu Bentneru, popularnom "Lordu", koji je član norveškog prvaka.

Prvenstvo Norveške, tzv. Elitna serija, počinje 17. marta, pa će mladi fudbaler, koji je ponikao u Bratstvu iz Gračanice, a kasnije nastupao i za Zvijezdu Gradačac, prije nego što je stigao u Radnik, imati dovoljno vremena da upozna nove saigrače.

Rozenborg je najtrofejniji norveški klub, redovan učesnik najjačih međunarodnih takmičenja, a titula osvojena prošle godine u domaćem prvenstvu bila je čak 25. u istoriji kluba iz Trondhajma.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar