Могуће мјере за косовске лидере

У Амбасади САД у Приштини разговара се о мјерама које ће бити предузете према косовским лидерима уколико се настави иницијатива за укидање Специјалног суда, изјавио је за дневник Зери амерички конзул Брајан Кортевил.

Регион 22.01.2018 | 10:43
Могуће мјере за косовске лидере
Он је изразио наду да ће лидери Косова послушати савјете америчког амбасадора на Косову Грега Делавиеа, пошто би у супротном прва мјера било неиздавање виза за косовске лидере.

Делави је прије неколико дана изјавио да ће, уколико се настави са иницијативом за укидање Специјалног суда, бити предузете оштре специфичне мјере према посланицима и политичким лидерима који вербално не подржавају ту иницијативу, али раде на њеном остваривању.

Амерички амбасадор није прецизирао о каквим се мјерама конкретно ради.

Премијеру Косова Рамушу Харадинају недавно није одобрена америчка виза како би учествовао на свечаности у Ајови па није присуствовао Молитвеном доручку, због његовог става око Специјалног суда и споразуму о демаркацији границе са Црном Гором.

Амерички конзул Кортевил је изјавио да још увијек нису утврђене индивидуалне мјере које ће бити предузете и да се о томе разговара у амбасади, а разлоге за одбијање визе Харадинају није хтио да коментарише.

Извор: Бета

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неђо.24.Јануар 2018

24.01.2018 21:21

Такозвано упозорење од амбасадора,Америке у приштини,дасе мора формирати суд за ратне злочине на,Косову.Тоје само фарса,господина,Оливера никада неће бити расветљено убистви ни оних,Србо штосу побијени и несатали.Немачка на челу са,Меркеловом се заузела да ако мисле у,ЕУ морају,Срби дозволити шиптарској багри а столицу у УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА.Из европске Уније је стигло упозорење која држава хоће у,ЕУ поред свих испуњени закона,ЕУ морају границе пити одређене међу државама које приступају,ЕУ.У том случају граница између,Србије и Хрваске нисо разграничене.Србија еможе признати адмистративни прелаз на,Косову јер је то део,Србије.А добро знамо даје велико држава признала,Косово као неодвисну државу.Господо из,Србије то значи ако признамо грануцу мед,Србијом и Косовом и границу на,Дунаву код ,Новог Саада ,да поклонимо,Српски аапатин усташама,што усташе то траже.Нису само то уцене.Морачемо увест санкције,Русији одрећи хуманитарном руском центру гостопримство.Преаостаје нам ,Прешевска долина,Санџак,Војводина.Све то да признамо опет нећемо уићи у,ЕУ јер ће се дотле распсти,Европа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

25.01.2018 12:59

А сто је Србији милија Русија од Црне Горе, него због лицних интереса одредјених појединаца.. тако и са свим осталим , јер реално гледајуци обицан народ не интересује родно мјесто и бјезе за бољим зивотом и за бољом платом. Остављају људи куце и послове и одлазе за бољим послом. Кога лицно интересује Косовски проблем кад тамо нема доброг зивота ни за Албанце.. Теско да це неко разумјети Србске разлоге кад Србија ни сама не мозе себи да помогне... тотални супљак политика, која мозе само изазвати проблеме а добит народу не мозе...