Moguće mjere za kosovske lidere

U Ambasadi SAD u Prištini razgovara se o mjerama koje će biti preduzete prema kosovskim liderima ukoliko se nastavi inicijativa za ukidanje Specijalnog suda, izjavio je za dnevnik Zeri američki konzul Brajan Kortevil.

Region 22.01.2018 | 10:43
Moguće mjere za kosovske lidere
On je izrazio nadu da će lideri Kosova poslušati savjete američkog ambasadora na Kosovu Grega Delaviea, pošto bi u suprotnom prva mjera bilo neizdavanje viza za kosovske lidere.

Delavi je prije nekoliko dana izjavio da će, ukoliko se nastavi sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda, biti preduzete oštre specifične mjere prema poslanicima i političkim liderima koji verbalno ne podržavaju tu inicijativu, ali rade na njenom ostvarivanju.

Američki ambasador nije precizirao o kakvim se mjerama konkretno radi.

Premijeru Kosova Ramušu Haradinaju nedavno nije odobrena američka viza kako bi učestvovao na svečanosti u Ajovi pa nije prisustvovao Molitvenom doručku, zbog njegovog stava oko Specijalnog suda i sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Američki konzul Kortevil je izjavio da još uvijek nisu utvrđene individualne mjere koje će biti preduzete i da se o tome razgovara u ambasadi, a razloge za odbijanje vize Haradinaju nije htio da komentariše.

Izvor: Beta

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neđo.24.Januar 2018

24.01.2018 22:21

Takozvano upozorenje od ambasadora,Amerike u prištini,dase mora formirati sud za ratne zločine na,Kosovu.Toje samo farsa,gospodina,Olivera nikada neće biti rasvetljeno ubistvi ni onih,Srbo štosu pobijeni i nesatali.Nemačka na čelu sa,Merkelovom se zauzela da ako misle u,EU moraju,Srbi dozvoliti šiptarskoj bagri a stolicu u UJEDINJENIM NACIJAMA.Iz evropske Unije je stiglo upozorenje koja država hoće u,EU pored svih ispunjeni zakona,EU moraju granice piti određene među državama koje pristupaju,EU.U tom slučaju granica između,Srbije i Hrvaske niso razgraničene.Srbija emože priznati admistrativni prelaz na,Kosovu jer je to deo,Srbije.A dobro znamo daje veliko država priznala,Kosovo kao neodvisnu državu.Gospodo iz,Srbije to znači ako priznamo granucu med,Srbijom i Kosovom i granicu na,Dunavu kod ,Novog Saada ,da poklonimo,Srpski aapatin ustašama,što ustaše to traže.Nisu samo to ucene.Moračemo uvest sankcije,Rusiji odreći humanitarnom ruskom centru gostoprimstvo.Preaostaje nam ,Preševska dolina,Sandžak,Vojvodina.Sve to da priznamo opet nećemo uići u,EU jer će se dotle raspsti,Evropa.

ODGOVORITE
Name

Izraelac

25.01.2018 13:59

A sto je Srbiji milija Rusija od Crne Gore, nego zbog licnih interesa odredjenih pojedinaca.. tako i sa svim ostalim , jer realno gledajuci obican narod ne interesuje rodno mjesto i bjeze za boljim zivotom i za boljom platom. Ostavljaju ljudi kuce i poslove i odlaze za boljim poslom. Koga licno interesuje Kosovski problem kad tamo nema dobrog zivota ni za Albance.. Tesko da ce neko razumjeti Srbske razloge kad Srbija ni sama ne moze sebi da pomogne... totalni supljak politika, koja moze samo izazvati probleme a dobit narodu ne moze...