На засједању делегација БиХ

Делегација парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе учествоваће у првом дијелу редовног засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе, који данас почиње у Стразбуру.

Босна и Херцеговина 22.01.2018 | 09:08
На засједању делегација БиХ
Делегацију БиХ чине предсједавајући Сенад Шепић, замјеник предсједавајућег Борјана Кришто и чланови Младен Босић, Милица Марковић и Дамир Арнаут, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

На засједању ће бити ријечи о поштивању обавеза и ангажмана БиХ, као државе чланице Савјета Европе.

Током засједања требало би да буде изабран повјереник Савјета Европе за људска права, међу којима је први пут и кандидат из БиХ Дуња Мијатовић.

Дневним редом је предвиђено да се расправља и о хуманитарним посљедицама рата у Украјини, о заштити дјеце погођене оружаним сукобима, као и о заштити и промоцији регионалних и мањинских језика у Европи.

Предвиђене су и расправе о судском имунитету међународних организација и правима њиховог особља, о Европској конвенцији адвокатске професије, те о јачању међународних прописа којима се забрањује трговина производима који се користе за мучење и смртну казну.

На засједању, које ће трајати до петка, 26. јануара, предвиђена је и дискусија о оквирима за модерно управљање спортом и о добром управљању фудбалом.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

еу градјанин

22.01.2018 16:00

И требате отици, да се неста паметно науците!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

22.01.2018 20:53

Само ће саслушати дневни ред,а онда вани.

ОДГОВОРИТЕ