Na zasjedanju delegacija BiH

Delegacija parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope učestvovaće u prvom dijelu redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, koji danas počinje u Strazburu.

Bosna i Hercegovina 22.01.2018 | 09:08
Na zasjedanju delegacija BiH
Delegaciju BiH čine predsjedavajući Senad Šepić, zamjenik predsjedavajućeg Borjana Krišto i članovi Mladen Bosić, Milica Marković i Damir Arnaut, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na zasjedanju će biti riječi o poštivanju obaveza i angažmana BiH, kao države članice Savjeta Evrope.

Tokom zasjedanja trebalo bi da bude izabran povjerenik Savjeta Evrope za ljudska prava, među kojima je prvi put i kandidat iz BiH Dunja Mijatović.

Dnevnim redom je predviđeno da se raspravlja i o humanitarnim posljedicama rata u Ukrajini, o zaštiti djece pogođene oružanim sukobima, kao i o zaštiti i promociji regionalnih i manjinskih jezika u Evropi.

Predviđene su i rasprave o sudskom imunitetu međunarodnih organizacija i pravima njihovog osoblja, o Evropskoj konvenciji advokatske profesije, te o jačanju međunarodnih propisa kojima se zabranjuje trgovina proizvodima koji se koriste za mučenje i smrtnu kaznu.

Na zasjedanju, koje će trajati do petka, 26. januara, predviđena je i diskusija o okvirima za moderno upravljanje sportom i o dobrom upravljanju fudbalom.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

eu gradjanin

22.01.2018 16:00

I trebate otici, da se nesta pametno naucite!

ODGOVORITE
Name

007

22.01.2018 20:53

Samo će saslušati dnevni red,a onda vani.

ODGOVORITE