БЛ - Навијачи Шалкеа: Горецка, можеш да одј...ш!

Реми Шалкеа и Хановера у посљедњој утакмици 19. кола Бундеслиге у сјенку бацили домаћи навијачи. . .  Отићи ће у Бајерн, али ће запамтити ову поруку! Снажна порука навијача за Леона Горецку, који ће отићи у Бајерн као слободан играч.  Пјацин првенац, Шалке просуо победу! Хановер голом у 86. минуту однео бод из Гелзенкирхена.

Фудбал 22.01.2018 | 09:45
БЛ - Навијачи Шалкеа: Горецка, можеш да одј...ш!
Леон Горецка ће имати тешку полусезону у Гелзенкирхену!

Звиждуци за Горецку су се могли чути сваки пут када је био у посједу лопте, а и када је излазио из игре у 63. минуту.

Домаћини су били у вођству, али је Хановер ипак у посљедњим минутама дошао до поравнања...

Шалке - Хановер 1:1 (1:0)

Везни фудбалер Шалкеа Леон Горецка договорио је прелазак у минхенски Бајерн и на крају сезоне ће се као слободан играч прикључити баварској империји.

А такав потез навијачи "краљевско плавих" нису дочекали са одобравањем, напротив.

Када је име Леона Горецке прозвано у првих једанаест од стране официјаног спикера на "Фелтинс арени" услиједила је салва звиждука, а током загријавања навијачи Шалкеа су истакли и транспарент.

"Новац или титуле нису вриједније од нашег клуба. Ко год то не цијени може да одј...е. Хиљаду напуштених пријатеља у корист титула без емоција".

Шалке ће и овог лета "везаних руку" посматрати како још један одличан играч напушта клуб без обештећења.

Џоел Матип отишао је 2016. у Ливерпул само са папирима, Сеад Колашинац отишао је прошле године такође као слободан у Арсенал, а низ ће наставити Леон Горецка (22), који је од 2013. године у Гелзенкирхену, где је постао један од најбољих немачких везиста.

Репрезентативац Немачке наставиће каријеру у Бајерну, што је ове седмице и озваничено. У недељу увече, Горецка је (уз саиграча Матију Настасића) ипак истрчао пред оне који ће бити гласнији у протестима од руководства клуба - пред навијаче.

Присталице Шалкеа дочекале су Горецку снажном поруком, пред којом се загревао за утакмицу против Хановера (1:1), током које је замењен у 63. минуту, праћен звиждуцима.

"Ни новац, ни трофеји нису вреднији од нашег клуба! Свако ко то не разуме може да од*ебе!", порука је за Горецку.

Ипак, играчи Шалкеа су у меч, упркос усијаној атмосфери на стадиону, ушли веома добро и већ из прве озбиљније прилике дошли у вођство.

Новајлија у дресу Шалкеа Марко Пјаца се сјајно снашао у шеснаестерцу и савладао Филипа Чаунера за 1:0.

До краја првог дијела најбољу прилику је имао Хановер, али је Феликс Клаус погодио стативу.

У другом полувремену Хановер је пружио више и имао неколико изгледних прилика, прије него што је у 86. минуту Никлас Фулкруг савладао Ралфа Фармана за коначних 1:1.

На овом мечу сјајан утисак је оставио млади Амин Харит, који је имао чак 14 успјешних дриблинга. Везњак Шалкеа је проглашен за најбољег младог играча Бундеслиге у децембру прошле године.

Српски интернационалац Матија Настасић је провео свих деведест минута на терену у дресу Шалкеа.

Нешто дефинитивно не штима у Шалкеу на почетку другог дела сезоне у Бундеслиги. Краљевско плави су у Гелзенкирхену одиграли само 1:1 против Хановера у последњем мечу 19. кола Бундеслиге.

Што се гостиу тиче, за њих овај резултат има још већи значај јер су први пут после пет утакмица остали непоражени на гостовању у Гелзенкирхену.

Иако је Шалке вечерас први стигао до гола и имао три бода у рукама, Хановер је био опаснија екипа и створио више прилика.

Оно што свакако може да радује навијаче клуба из Гелзенкирхена је чињеница да је новајлија Марко Пјаца у 16. минуту постигао првенац у дресу Шалке.

И деловало је да би управо погодак хрватског фудбалера могао да реши утакмицу, али је четири минута пре краја Никлас Фулкруг донео велики бод Хановеру.

Српски интернационалац Матија Настасић од почетка меча је заузео своје стандардно место у задњој линији Шалкеа.

БУНДЕСЛИГА - 19. КОЛО:

Бајерн Минхен - Вердер 4:2 (1:1)
/Милер 41, 84, Левандовски 63, 74 - Гондорф 25, Шуле аг 72/

Шалке - Хановер 1:1 (1:0)
/Пјаца 16 - Фулкруг 86/

у суботу:

Хофенхајм - Бајер Леверкузен 1:4 (0:1)
/Салаи 86 - Бејли 43, Баумгартлингер 52, Аларио 70, 90+3/

Фрајбург - РБ Лајпциг 2:1 (0:0)
/Хабере 72, Кох 76 - Вернер 66/

Борусија Менхенгладбах - Аугзбург 2:0 (1:0)
/Гинтер 10, Азар 90/

Мајнц - Штутгарт 3:2 (1:1)
/Муто 45+2, 55, Холтман 64 - Кваисон 20 аутогол, Гинчек 90+1/

Волфсбург - Ајнтрахт 1:3 (0:2)
/Арнолд 66 - Халер 18, Чендлер 22, Јовић 85/

ХСВ - Келн 0:2 (0:1)
/Тероде 27, 67/

у петак:

Херта - Борусија Дортмунд 1:1 (0:0)
/Зелке 46 - Кагава 71/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 47, Бајер Леверкузен 31, Шалке 31, РБ Лајпциг 31, Борусија Менхенгладбах 31, Борусија Дортмунд 30, Ајнтрахт 30, Аугзбург 27, Хофенхајм 27, Хановер 27, Херта 25, Фрајбург 23, Волфсбург 20, Штутгарт 20, Мајнц 20, Вердер 16, ХСВ 15, Келн 12.

Извор: Мондо.ба/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар