Ако оде у Данску слиједи хапшење

Шпанско тужилаштво саопштило је данас да ће тражити хапшење бившег каталонског лидера Карлеса Пуџдемона ако сутра буде путовао из Белгије у Данску да учествује у дебати којој би требало да буде домаћин.

Свијет 21.01.2018 | 21:35
Ако оде у Данску слиједи хапшење
Тужилаштво је саопштило да ће "одмах" тражити од поступајућег судије у случају Пуџдемона да поново активира налог за хапшење и да га данске власти ухапсе ако се потврди његов план пута у Данску.

Универзитет у Копенхагену саопштио је у петак, 19. јануара, да ће Пуџдемон сутра учествовати на скупу на политичком одсјеку Универзитета под називом - "Каталонија и Европа на раскрсници за демократију? Дебата са Карлесом Пуџдемоном".

Пуџдемонов адвокат Хауме Алонсо Куевиљас рекао је за каталонски радио да постоји ризик од хапшења његовог клијента у Данској, али да вјерује да данске власти неће поступити по налогу за хапшење.

Шпански Врховни суд издао је међународну потјерницу за хапшење Пуџдемона, али је она повучена у децембру да би се избјегла опасност да му белгијске власти одобре азил.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

азиланат

21.01.2018 22:45

Овако це и Додик тразити азил, само јос мало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

22.01.2018 03:41

додик додик како вам недодије

Name

Ма не

22.01.2018 00:34

Данци га неће ухапсити. Они ће се оравити да га не виде. Они виде сано оно што сматрају важним. Ово је питање слободе говора и пасивног отпора страној војној сили што је Шпанија у Каталонији.

ОДГОВОРИТЕ