Ako ode u Dansku slijedi hapšenje

Špansko tužilaštvo saopštilo je danas da će tražiti hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona ako sutra bude putovao iz Belgije u Dansku da učestvuje u debati kojoj bi trebalo da bude domaćin.

Svijet 21.01.2018 | 21:35
Ako ode u Dansku slijedi hapšenje
Tužilaštvo je saopštilo da će "odmah" tražiti od postupajućeg sudije u slučaju Pudždemona da ponovo aktivira nalog za hapšenje i da ga danske vlasti uhapse ako se potvrdi njegov plan puta u Dansku.

Univerzitet u Kopenhagenu saopštio je u petak, 19. januara, da će Pudždemon sutra učestvovati na skupu na političkom odsjeku Univerziteta pod nazivom - "Katalonija i Evropa na raskrsnici za demokratiju? Debata sa Karlesom Pudždemonom".

Pudždemonov advokat Haume Alonso Kueviljas rekao je za katalonski radio da postoji rizik od hapšenja njegovog klijenta u Danskoj, ali da vjeruje da danske vlasti neće postupiti po nalogu za hapšenje.

Španski Vrhovni sud izdao je međunarodnu potjernicu za hapšenje Pudždemona, ali je ona povučena u decembru da bi se izbjegla opasnost da mu belgijske vlasti odobre azil.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

azilanat

21.01.2018 22:45

Ovako ce i Dodik traziti azil, samo jos malo!

ODGOVORITE
Name

Mk

22.01.2018 03:41

dodik dodik kako vam nedodije

Name

Ma ne

22.01.2018 00:34

Danci ga neće uhapsiti. Oni će se oraviti da ga ne vide. Oni vide sano ono što smatraju važnim. Ovo je pitanje slobode govora i pasivnog otpora stranoj vojnoj sili što je Španija u Kataloniji.

ODGOVORITE