Радници најавили генерални штрајк

Радници Фабрике цијеви “Унис” из Дервенте у понедјељак ће ступити у генерални штрајк, најављено је из Синдикалне организације овог предузећа.

Република Српска 20.01.2018 | 19:15
Радници најавили генерални штрајк
Руководство „Униса“ је радницима понудило исплату октобарске плате без доприноса до 19. јануара, те уплату доприноса за јул и заостала дуговања за једног од радника који је стекао услове за пензију, до 26. јануара.

Ипак, Штрајкачки одбор је одбио ову понуду, уз образложење да „радници инсистирају да се не прихватају обећања која се углавном не испуњавају, него само конкретна рјешења“.

Штрајкачи траже исплате плата за октобар и новембар, те уплату доприноса за јул, август, септембар, октобар и новембар прошле године, што је предвиђено протоколом потписаним крајем септембра 2017. године, као и овјеру здравствених књижица и уплата доприноса за раднике који су стекли услове за пензионисање. Један од захтјева је и исплата трошкова превоза за раднике који путују.

Упркос томе што је 19. јануара исплаћена најављена октобарска плата без доприноса, одлучено је да се ступи у генерални штрајк до проналажења трајног рјешења, било да се ради о наставку производње или стечају предузећа.

Извор: ДервентаЦафе

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Е јбг

20.01.2018 19:01

Опет Додик крив!! Зовите га да ријеси проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

20.01.2018 19:42

Он га је изазвао са својим тајкунима и непостеним министрима.Док је прогласавао директоре униса привредницима године,исти су пљацкали унис.У то вријеме када су били привредници године нису уплацивали обавезе(пензионо и здравствено) и извлацили су новац у Србију а и дијелили кредите које је влада рс давала.А и данас иста гарнитура региструје фирме унутар униса(а исти власници)и варају раднике са обецањима

Name

@ех

20.01.2018 20:06

КС,теско је неке ствари објаснити.Србија вец дуго година пљацка РС,сви Тајкуни из РС новац улазу у Србију било у некртенине било у бизнис,али се новац исисава.То је кад Србин из РС хоце да буде веци Србин од онога у Србији,а опет онај Србин из Србије хоце да буде веци Рус од Руса у Русији.

Name

Ререре

20.01.2018 20:42

Ми једноставно требамо прво да се помиримо са комсијама и да са њима сарадјујемо а Србија и Хрватска су земље које у овој несретној Босни и Херцеговини само месетаре и завадјају и прије свега гледају корист

Name

Ре Ех,

20.01.2018 21:17

Шта прицате ви,дали ви уопсте разумете ,како функционира прерађивацка индустрија, молим те не бламирај сам себе "уколико незнас како то и какав је 'врстни ред ,иди роде у књизару набави једну бросуру ,тамо ти све лепо писе (стара баба би разумела) не понизавај народ брез потребе "сврсто си се у класу прве разреда ( ниси јос дозрео уклопи мало ум.

Name

Требиње

20.01.2018 22:01

Ова дрзава се годи за основна људска права ...је ли ово могуће!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

21.01.2018 12:04

Немају, нека затворе.

ОДГОВОРИТЕ