У недељу је Де Класикер: Амстердам већ гори!

Сјајна атмосфера на тренингу Ајакса!

Фудбал 20.01.2018 | 20:15
У недељу је Де Класикер: Амстердам већ гори!
Највећа утакмица у Ередивизији, да извини ПСВ, али зна се ипак шта “Де Класикер“ представља за холандски фудбал. Није то само фудбал. То је ривалитет између два града, две културе, два начина живота.

Амстердам је дуго сматран за град уметника. Толико су их дали цивилизацији да је и њихов фудбалски клуб некако прихватио уметност у својој игри, па је стил игре Копљаника деценијама био дар за очи. Са друге стране, Ротердам је лучки град, раднички град. Судбина их је, посебно после нацистичког бомбардовања током Другог светског рата, приморала да се радну етику истакну као једну од највећих врлина. Поносе се њоме. Омаловажавају превише лежеран живот у Амстердаму. Има и она добро позната изрека: "Док Амстердам сања, Ротердам ради".

А Амстердам данас сања победу у недељном Класикеру. Толико сања да је на последњем тренингу изабраника Ерика тен Хага присуствовало на хиљаде навијача, који су дошли да осоколе екипу пред окршај са актуелним шампионом. Без обзира на то што је прилично јасно да Фајенорд неће одбранити титулу. Има већ 14 бодова мање од ПСВ-а.

Али та једна победа, и то усред Амстердама, силно би значила грађанима Ротердама. И силно би болела становнике Амстердама.

Де Класикер, у недељу од 14.30 на Амстердам арени!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар