U nedelju je De Klasiker: Amsterdam već gori!

Sjajna atmosfera na treningu Ajaksa!

Fudbal 20.01.2018 | 20:15
U nedelju je De Klasiker: Amsterdam već gori!
Najveća utakmica u Erediviziji, da izvini PSV, ali zna se ipak šta “De Klasiker“ predstavlja za holandski fudbal. Nije to samo fudbal. To je rivalitet između dva grada, dve kulture, dva načina života.

Amsterdam je dugo smatran za grad umetnika. Toliko su ih dali civilizaciji da je i njihov fudbalski klub nekako prihvatio umetnost u svojoj igri, pa je stil igre Kopljanika decenijama bio dar za oči. Sa druge strane, Roterdam je lučki grad, radnički grad. Sudbina ih je, posebno posle nacističkog bombardovanja tokom Drugog svetskog rata, primorala da se radnu etiku istaknu kao jednu od najvećih vrlina. Ponose se njome. Omalovažavaju previše ležeran život u Amsterdamu. Ima i ona dobro poznata izreka: "Dok Amsterdam sanja, Roterdam radi".

A Amsterdam danas sanja pobedu u nedeljnom Klasikeru. Toliko sanja da je na poslednjem treningu izabranika Erika ten Haga prisustvovalo na hiljade navijača, koji su došli da osokole ekipu pred okršaj sa aktuelnim šampionom. Bez obzira na to što je prilično jasno da Fajenord neće odbraniti titulu. Ima već 14 bodova manje od PSV-a.

Ali ta jedna pobeda, i to usred Amsterdama, silno bi značila građanima Roterdama. I silno bi bolela stanovnike Amsterdama.

De Klasiker, u nedelju od 14.30 na Amsterdam areni!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar