''Класик'': Више од игре - Партизанов плес на ивици плеј-офа!

Екипа из Хумске против Цибоне тражи трећу везану победу у АБА лиги.

Кошарка 20.01.2018 | 18:00
''Класик'': Више од игре - Партизанов плес на ивици плеј-офа!
Кошаркашима Партизана свака утакмица до краја сезоне у Јадранској лиги је одлучујућа. Колико год то звучало као фраза, црно-бели заиста немају више никакав простор да праве кикс или било какве калкулације у борби за четврто место и пласман у плеј-оф. А на том путу их у суботу увече чека добро познати ривал, загребачка Цибона.

Биће то прилика да навијачи Партизана испуне трибине хале Пионир и покажу да ли још верују у екипу која је претрпела озбиљне промене у претходном периоду. И то баш против једног од највећих противника са којима су мечевима увек имали посебну тежину, без обзира на ситуацију на табели.

А колико је промена било у Партизану добро се може видети и ако се узме за пример баш сусрет са Цибоном у првом делу сезоне у Драженовом дому у Загребу. Наиме, Партизан је славио неочекивано убедљиво са 90:74, али је тада екипу са клупе предводио Мирослав Мута Николић, којег је касније заменио Ненад Чанак. На поменутом мечу у црно-белом дресу је дебитовао и јамајчански центар Самардо Семјуелс који је у међувремену добио отказ, а из тог састава више нема ни Андреје Стевановића чији пут је ишао назад из Партизана у Динамик.

Оно по чему ће вечерашњи меч бити значајан је и деби двојице иностраних новајлија за Партизан - Квамеа Вона и Бонџе Сија. Њих двојица су успела да одраде неколико тренинга са екипом, Вон је ту у предности јер је стигао нешто раније, и очекује се да већ у регионалном класику покажу да могу да направе разлику у оваквом тиму Партизана.

Иначе, Партизану је прошла утакмица са Игокеом била прва без Патрика Милера који је отишао у Газијантеп и управо ће Вон имати задатак да одмени човека који је у рукама увек имао бар 15-ак поена. Истовремено, Си би требало да донесе побољшање у скоку и чврстину у одбрани.

Црно-бели су у претходном периоду успели да вежу две победе у регионалном такмичењу и сачувају какву такву наду за плеј-оф, а било је евидентно, поготово против Игокее прошле недеље, да је екипа ипак подигла на нешто виши ниво игру у одбрани. То је била највећа бољка Партизана у досадашњем току сезоне и у зависности од тог сегмента биће јасно и какве су шансе црно-белих у завршници лигашког такмичења на Јадрану.

Загребчани стоје баш лоше када је у питању борба за плеј-оф, јер су практично изгубили све шансе после три везана пораза. Београдска екипа је, иначе, у доброј серији од четири узастопне победе над Цибоном која је последњи пут славила у октобру 2015. године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар