''Klasik'': Više od igre - Partizanov ples na ivici plej-ofa!

Ekipa iz Humske protiv Cibone traži treću vezanu pobedu u ABA ligi.

Košarka 20.01.2018 | 18:00
''Klasik'': Više od igre - Partizanov ples na ivici plej-ofa!
Košarkašima Partizana svaka utakmica do kraja sezone u Jadranskoj ligi je odlučujuća. Koliko god to zvučalo kao fraza, crno-beli zaista nemaju više nikakav prostor da prave kiks ili bilo kakve kalkulacije u borbi za četvrto mesto i plasman u plej-of. A na tom putu ih u subotu uveče čeka dobro poznati rival, zagrebačka Cibona.

Biće to prilika da navijači Partizana ispune tribine hale Pionir i pokažu da li još veruju u ekipu koja je pretrpela ozbiljne promene u prethodnom periodu. I to baš protiv jednog od najvećih protivnika sa kojima su mečevima uvek imali posebnu težinu, bez obzira na situaciju na tabeli.

A koliko je promena bilo u Partizanu dobro se može videti i ako se uzme za primer baš susret sa Cibonom u prvom delu sezone u Draženovom domu u Zagrebu. Naime, Partizan je slavio neočekivano ubedljivo sa 90:74, ali je tada ekipu sa klupe predvodio Miroslav Muta Nikolić, kojeg je kasnije zamenio Nenad Čanak. Na pomenutom meču u crno-belom dresu je debitovao i jamajčanski centar Samardo Semjuels koji je u međuvremenu dobio otkaz, a iz tog sastava više nema ni Andreje Stevanovića čiji put je išao nazad iz Partizana u Dinamik.

Ono po čemu će večerašnji meč biti značajan je i debi dvojice inostranih novajlija za Partizan - Kvamea Vona i Bondže Sija. Njih dvojica su uspela da odrade nekoliko treninga sa ekipom, Von je tu u prednosti jer je stigao nešto ranije, i očekuje se da već u regionalnom klasiku pokažu da mogu da naprave razliku u ovakvom timu Partizana.

Inače, Partizanu je prošla utakmica sa Igokeom bila prva bez Patrika Milera koji je otišao u Gazijantep i upravo će Von imati zadatak da odmeni čoveka koji je u rukama uvek imao bar 15-ak poena. Istovremeno, Si bi trebalo da donese poboljšanje u skoku i čvrstinu u odbrani.

Crno-beli su u prethodnom periodu uspeli da vežu dve pobede u regionalnom takmičenju i sačuvaju kakvu takvu nadu za plej-of, a bilo je evidentno, pogotovo protiv Igokee prošle nedelje, da je ekipa ipak podigla na nešto viši nivo igru u odbrani. To je bila najveća boljka Partizana u dosadašnjem toku sezone i u zavisnosti od tog segmenta biće jasno i kakve su šanse crno-belih u završnici ligaškog takmičenja na Jadranu.

Zagrebčani stoje baš loše kada je u pitanju borba za plej-of, jer su praktično izgubili sve šanse posle tri vezana poraza. Beogradska ekipa je, inače, u dobroj seriji od četiri uzastopne pobede nad Cibonom koja je poslednji put slavila u oktobru 2015. godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar