Ембид и Француска? Паркер каже "не, хвала!"

"Не свиђа ми се када видим Словенију или Хрватску како игра са Американцима", казао је легендарни француски "плеј" Тони Паркер који је попут Евана Фурнијеа противник "натурализације" у кошарци.

Кошарка 24.01.2018 | 15:15
Ембид и Француска? Паркер каже "не, хвала!"
Џоел Ембид је "звезда у успону" НБА лиге, штавише - изабран је у Ол стар петорку, а пажњу медија је претходних дана привукао и због изјаве у вези са националним тимом.

Момак рођен у Камеруну, који се у САД преселио са 16 година, казао је да не искључује могућност да једног дана заигра за ову афричку земљу, али опција је и репрезентација Француске за коју га тренутно "вежу" само рођаци који тамо живе.

Медији подсећају да је Никола Батум током Светског првенства 2014. године позвао снажног центра да игра за "галске петлове", али да је овај то одбио поруком "да није Француз".

Шта је утицало да промени одлуку и да се заинтересује за Француску, није јасно, али то се нимало није допало репрезентативцу те земље Евану Фурнијеу, који је ту идеју назвао "пресмешном", док је слично, али умереније, реаговао и легендарни Тони Паркер.

Плејмејкер Спурса, који је на заласку каријере и који се већ пензионисао из националног тима, не подржава идеју да Ембид као Камерунац наступа за Француску, мада у фудбалу имамо пример да Самуел Умтити, који је попут кошаркаша рођен у Јаундеу, игра за "триколоре".

"Мислим да играчи треба да играју за репрезентације земаља у којој су рођени, у којој су одрасли...", казао је Тони Паркер, преноси портал "Еурохоопс".

"Не свиђа ми се када видим Словенију или Хрватску како игра са Американцима. Морамо да поштујемо Французе који напорно раде да би играли за нашу репрезентацију. Имамо такође и веома доброг центра, Рудија Гобера... ФИБА има своја правила и то је све дозвољено, али ако питате мене - ја сам за националне тимове са играчима који су рођени у земљи за коју играју".

Да не би био погрешно протумачен, Паркер је навео да нема ништа против Џоела Ембида за кога каже да је добар момак.

"Причао сам са Лувавуом и каже да је он сјајан момак. Смеје се, прича француски, и стварно немам ништа против њега, али ово је ствар принципа", казао је Паркер који је рекао да верује да Ембид може да постане најбољи центар у НБА лиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар