"Лицемјерна је забринутост СДП"

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић саопштио је да данашња "забринутост" СДП-а за евроатлантски пут БиХ представља врхунац лицемјерства и провидан покушај да се грађани БиХ натјерају да забораве катастрофалне резултате владавине те странке која ће остати запамћена по вишегодишњој блокади европског пута БиХ.

Босна и Херцеговина 19.01.2018 | 18:56
"Лицемјерна је забринутост СДП"
"Савјет министара је, након осам година блокаде европског и НАТО пута од странака које данас најгласније исказују лажну забринутост, успио да отклони неслијеђене застоје и да убрза европске интеграције БиХ", написао је Звиздић у реаговању на писмо које му је упутио СДП у вези са Упитником Европске комисије.

Он је навео да је Савјет министара успио да надокнади недостатак одговорности и нерад кадра СДП-а и оцијенио да та странка "злурадим политикантским саопштењима покушава да убиједи јавност у исправност њихових ставова".

Звиздић је истакао да је Упитник базиран искључиво на начелу уставних надлежности, високом нивоу стручности и на приказу актуелног стања у БиХ.

Он је позвао СДП да каже зашто је управо та странка пуних осам година блокирала европски и НАТО пут БиХ.

"Шта су на европским интеграцијама БиХ радили чланови СДП-а у вријеме док су сусједи БиХ напредовали и добили кандидатски статус - Црна Гора 2010, Србија 2012, а Албанија 2014 године?", пита Звиздић.

Он сматра да је још драстичнији примјер СДП-ове блокаде НАТО пута БиХ, те да је то био "очити уступак СНСД-у".

Звиздић је констатовао да су управо актуелно Предсједништво БиХ и Савјет министара покренули и завршили регистрацију више од 30 локација војне имовине, чиме су створени услови за активацију МАП-а, као изузетно важног корака БиХ ка НАТО интеграцијама.

"Желим грађанима БиХ, посебно младим људима, да поновим позитивну и радосну вијест да ће Упитник брзо бити достављен Европској комисији у Бриселу, да ће БиХ добити кандидатски статус, чиме ће неповратно бити потврђена европска перспектива БиХ, биће активиран МАП за БиХ, што ће бити наредни и кључни корак ка НАТО интеграцијама и јачању амбијента мира, безбједности и стабилности", нводи Звиздић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

истина

19.01.2018 18:37

ЕУ је за вријеме алијансе тразила промјену устава БиХ за приблизавање европи, а не проводјење реформске агенде и испуњавање упитника. Промјена политике ЕУ-е према БиХ се промијенила тек доношењем на снагу британско њемачке инцијативе, а све до тада је било само провођење пресуда из стразбура, ал ето проведите ви пресуду сејдиц финци

ОДГОВОРИТЕ