13 кандидата за главног тужиоца

На конкурс за позицију главног тужиоца Тужилаштва БиХ пријавило се 13 кандидата, док се за замјеника главног тужиоца овог тужилаштва пријавило 17 кандидата, потврђено је из Високог судског и тужилачког савјета (ВСТВ) БиХ.

Босна и Херцеговина 19.01.2018 | 14:25
13 кандидата за главног тужиоца
У ВСТС-у нису могли навести имена пријављених кандидата на конкурс који је
затворен 22. децембра 2017. године.

Медији су раније објавили незванична сазнања да су за главног тужиоца конкурисали Иван Матешић, Касим Халилчевић, Исмет Шушкић, Гордана Тадић, Синиша Врањеш, Саша Сарајлић, Мирослав Д. Марковић, Дијана Кајмаковић, Муниб Халиловић, Томислав Љубић, Мустафа Хујдуровић, Мирослав Јанић и Сеид Марушић.

Подвијеће ВСТС-а за предлагање кандидата за именовање на нивоу БиХ ће одлучити када ће обавити интервју са кандидатима, након чега ће сачинити приједлог за именовање.

Из ВСТС-а кажу да не могу предвидјети када ће бити окончана процедура, односно када ће бити именован главни тужилац и његов замјеник.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

АЛБАТРОС

19.01.2018 13:32

НИЈЕ КОНКУРИСАЛА ДАЛУДА БУРЗИЦ, НАЈКВАЛИТЕТНИЈА ПРАВОСУДНА ЛИЦНОСТ БИХ ПРАВОСУДЈА. ТО УПУЦУЈЕ ДА ЈЕ УПИТАН ПРОЛАЗАК КВАЛИТЕТА? ЗНАЦИ, СВЕ ПО СТАРОМ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Локо

19.01.2018 13:47

Ови што су се кандидовали што би Шојић рекао лепо друштванце, све с ко'ца и конопца.

Name

А неписмена Славица Матијаш???

19.01.2018 13:37

Шта је са корумпираном и неписменом Славицом Матијаш? Корумпирана и неписмена Славица Матијаш је у Додиком тиму подвала и обмана раме уз раме са Врањешом,а Додик и Тегелтија само гурају Врањеша,е срам их било. Јадна Славица,а толико тога је урадила за криминално злочиначку организацију Ари Ливне - Милорад Додик и они је безобразници обилазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

19.01.2018 13:42

Милан,ВСТС,Ранко,предсједник суда,Гордана,главни тузилац....нигдје Босњака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прес Центар

19.01.2018 16:07

Мајко Мила па за И овај корумпирани тужилац Мирослав Д Марковић који је обуставио истрагу око мили онако свеца цигарета преко граничног прелаза Стрмица, у који шверц су умјешани, високо позицирани, хрватски кадровиВелислав Ковач, Миле Јурић,Винко Думанчић истрагу око пријетњи полицајцу граничне полиције БиХ, Палалиц Далибор , који полицајац је читав шверц раскринкао и пријавио,о чему свједочи извјештај Сипе која је провела истрагу, још 2010 године достављена тужилаштву на поступање у шестом мјесецу. ТАЈ ЧОВЈЕК НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ДА БУДЕ У ОПШТЕ У ПРАВОСУЂУ А КАМОЛИ ДА ВОДИ НАЈВЕЋУ ПРАВОСУДНУ ИНСТИТУЦИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

19.01.2018 16:19

КОГА одреди ДОДИК Тај ЦЕ И БИТИ.

ОДГОВОРИТЕ