13 kandidata za glavnog tužioca

Na konkurs za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH prijavilo se 13 kandidata, dok se za zamjenika glavnog tužioca ovog tužilaštva prijavilo 17 kandidata, potvrđeno je iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTV) BiH.

Bosna i Hercegovina 19.01.2018 | 14:25
13 kandidata za glavnog tužioca
U VSTS-u nisu mogli navesti imena prijavljenih kandidata na konkurs koji je
zatvoren 22. decembra 2017. godine.

Mediji su ranije objavili nezvanična saznanja da su za glavnog tužioca konkurisali Ivan Matešić, Kasim Halilčević, Ismet Šuškić, Gordana Tadić, Siniša Vranješ, Saša Sarajlić, Miroslav D. Marković, Dijana Kajmaković, Munib Halilović, Tomislav LJubić, Mustafa Hujdurović, Miroslav Janić i Seid Marušić.

Podvijeće VSTS-a za predlaganje kandidata za imenovanje na nivou BiH će odlučiti kada će obaviti intervju sa kandidatima, nakon čega će sačiniti prijedlog za imenovanje.

Iz VSTS-a kažu da ne mogu predvidjeti kada će biti okončana procedura, odnosno kada će biti imenovan glavni tužilac i njegov zamjenik.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ALBATROS

19.01.2018 13:32

NIJE KONKURISALA DALUDA BURZIC, NAJKVALITETNIJA PRAVOSUDNA LICNOST BIH PRAVOSUDJA. TO UPUCUJE DA JE UPITAN PROLAZAK KVALITETA? ZNACI, SVE PO STAROM.....

ODGOVORITE
Name

Loko

19.01.2018 13:47

Ovi što su se kandidovali što bi Šojić rekao lepo društvance, sve s ko'ca i konopca.

Name

A nepismena Slavica Matijaš???

19.01.2018 13:37

Šta je sa korumpiranom i nepismenom Slavicom Matijaš? Korumpirana i nepismena Slavica Matijaš je u Dodikom timu podvala i obmana rame uz rame sa Vranješom,a Dodik i Tegeltija samo guraju Vranješa,e sram ih bilo. Jadna Slavica,a toliko toga je uradila za kriminalno zločinačku organizaciju Ari Livne - Milorad Dodik i oni je bezobraznici obilaze.

ODGOVORITE
Name

popara

19.01.2018 13:42

Milan,VSTS,Ranko,predsjednik suda,Gordana,glavni tuzilac....nigdje Bosnjaka

ODGOVORITE
Name

Pres Centar

19.01.2018 16:07

Majko Mila pa za I ovaj korumpirani tužilac Miroslav D Marković koji je obustavio istragu oko mili onako sveca cigareta preko graničnog prelaza Strmica, u koji šverc su umješani, visoko pozicirani, hrvatski kadroviVelislav Kovač, Mile Jurić,Vinko Dumančić istragu oko prijetnji policajcu granične policije BiH, Palalic Dalibor , koji policajac je čitav šverc raskrinkao i prijavio,o čemu svjedoči izvještaj Sipe koja je provela istragu, još 2010 godine dostavljena tužilaštvu na postupanje u šestom mjesecu. TAJ ČOVJEK NE ZASLUŽUJE DA BUDE U OPŠTE U PRAVOSUĐU A KAMOLI DA VODI NAJVEĆU PRAVOSUDNU INSTITUCIJU.

ODGOVORITE
Name

Borac rs

19.01.2018 16:19

KOGA odredi DODIK Taj CE I BITI.

ODGOVORITE