Кандидат БиХ за изасланика СЕ

Предсједавајући делегације ПСБиХ у Парламентарној скупштини Вијећа Еуропе (ПСВЕ) Сенад Шепић, замјеница предсједавајућег Борјана Кришто и чланови делегације Младен Босић, Милица Марковић, Дамир Арнаут и Саша Магазиновић учествоваће на Првом дијелу редовног засједања ПС Савјета Европе. који се од 22. до 26. јануара ове године одржати у Стразбуру.

Босна и Херцеговина 19.01.2018 | 13:59
Кандидат БиХ за изасланика СЕ
Како је најављено, током овог засједња бираће се изасланик Савјета Европе за људска права, међу којима се први пут налази и кандидат из БиХ, а то је на приједлог БиХ Дуња Мијатовић.

Такође, на засједању у Стразбуру разговараће се и о поштовању обвеза и ангажмана БиХ, као државе чланице Савјета Европе.

Према дневном реду, учесници Првог дијела редовног засједања ПССЕ расправљаће о хуманитарним посљедицама рата у Украјини, о заштити дјеце погођене оружаним сукобима, као и о заштити и промоцији регионалних и мањинских језика у Европи.

Најављено је да ће се водити расправе и о судском имунитету међународних организација и правима њиховог особља, о Еуропској конвенцији адвокатске професије, те о јачању међународних прописа којима се забрањује трговина производима који се користе за мучење и смртну казну.

На петодневном засједања, предвиђена је и дискусија о оквирима за модерно управљање спортом и о добром управљању фудбалом.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

изасланик

19.01.2018 13:05

Имена ти коце плацати ту дуњу и коликаје њена плата циме це је зарадити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицан

19.01.2018 13:34

Људи у БиХ финансирају нераднике а они уживају у свом бахатом животу по ЕУ док Ви радите за 500 км.То видим и ја из Холандије а Ви у БиХ немате везе о животу.Па они шопингују по ЕУ,баш уживају,курвају се а Ви мислите да је њима стало до вас ? Они о вама да размишљају ?И ви ништа ? Вама лијепо ? Не могу вјеровати.Само да знате како се разбацују са ловом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишња

19.01.2018 15:39

Сви Мијатовићи славе Светог Јована. Дуња срећна ти Крсна слава!

ОДГОВОРИТЕ