Kandidat BiH za izaslanika SE

Predsjedavajući delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe (PSVE) Senad Šepić, zamjenica predsjedavajućeg Borjana Krišto i članovi delegacije Mladen Bosić, Milica Marković, Damir Arnaut i Saša Magazinović učestvovaće na Prvom dijelu redovnog zasjedanja PS Savjeta Evrope. koji se od 22. do 26. januara ove godine održati u Strazburu.

Bosna i Hercegovina 19.01.2018 | 13:59
Kandidat BiH za izaslanika SE
Kako je najavljeno, tokom ovog zasjednja biraće se izaslanik Savjeta Evrope za ljudska prava, među kojima se prvi put nalazi i kandidat iz BiH, a to je na prijedlog BiH Dunja Mijatović.

Takođe, na zasjedanju u Strazburu razgovaraće se i o poštovanju obveza i angažmana BiH, kao države članice Savjeta Evrope.

Prema dnevnom redu, učesnici Prvog dijela redovnog zasjedanja PSSE raspravljaće o humanitarnim posljedicama rata u Ukrajini, o zaštiti djece pogođene oružanim sukobima, kao i o zaštiti i promociji regionalnih i manjinskih jezika u Evropi.

Najavljeno je da će se voditi rasprave i o sudskom imunitetu međunarodnih organizacija i pravima njihovog osoblja, o Europskoj konvenciji advokatske profesije, te o jačanju međunarodnih propisa kojima se zabranjuje trgovina proizvodima koji se koriste za mučenje i smrtnu kaznu.

Na petodnevnom zasjedanja, predviđena je i diskusija o okvirima za moderno upravljanje sportom i o dobrom upravljanju fudbalom.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

izaslanik

19.01.2018 13:05

Imena ti koce placati tu dunju i kolikaje njena plata cime ce je zaraditi...

ODGOVORITE
Name

cican

19.01.2018 13:34

LJudi u BiH finansiraju neradnike a oni uživaju u svom bahatom životu po EU dok Vi radite za 500 km.To vidim i ja iz Holandije a Vi u BiH nemate veze o životu.Pa oni šopinguju po EU,baš uživaju,kurvaju se a Vi mislite da je njima stalo do vas ? Oni o vama da razmišljaju ?I vi ništa ? Vama lijepo ? Ne mogu vjerovati.Samo da znate kako se razbacuju sa lovom.

ODGOVORITE
Name

Višnja

19.01.2018 15:39

Svi Mijatovići slave Svetog Jovana. Dunja srećna ti Krsna slava!

ODGOVORITE