АО: Кирјосу маратонски меч против Цонге!

Од 2:5 до осмине финала! Ник Кирјос пласирао се у осмину финала Аустралијан Опена, пошто је у сјајном мечу победио Жо-Вилфрида Цонгу – 7:6(5), 4:6, 7:6(6), 7:6(5).

Тенис 19.01.2018 | 14:00
АО: Кирјосу маратонски меч против Цонге!
Француз и те како има за чиме да жали јер је у тај-брејку четвртог сета имао великих 5:2, али није успео да одведе сусрет у одлучујући део игре дозволивши противнику да освоји пет поена у низу.

Аустралијанац је када се све сабере и био бољи, поготово у кључним тренуцима – показавши да полако и сигурно израста у специјалисту за тринаести гем. 

У уводном делу дуела, НИк је испустио рано стечени брејк, али је и тада био бољи у одлучујућим тренуцима тај-брејка, да би потом Цонга успео да сачува стечену предност, односно да изједначи пре свега захваљујући веома добрим сервисима. 

За разлику од прва да сета, у трећем нисмо видели нити једну шансу за губитак сервиса на обе стране, али јесмо менталну чврстину Кирјоса, који добија и четврти тај-брејк ове године. 

Ник ће у осмини финала играти против Григора Димитрова из Бугарске, који је раније током дана победио Андреја Рубљова из Русије, у жељи да постане први Аустралијанац са титулом на Ози Опену после 42 године, када је тријумфовао Марк Едмондсон.

Меч је обележила и непријатна ситуација са почетка последњег сета, када је Жо-Вилфрид бесно желео физички да се обрачуна са навијачем који му је добацивао нешто непримерно.

Видно узнемирени Цонга пришао је судији у столици, захтевајући од њега да се навијач спусти на терен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар