AO: Kirjosu maratonski meč protiv Conge!

Od 2:5 do osmine finala! Nik Kirjos plasirao se u osminu finala Australijan Opena, pošto je u sjajnom meču pobedio Žo-Vilfrida Congu – 7:6(5), 4:6, 7:6(6), 7:6(5).

Tenis 19.01.2018 | 14:00
AO: Kirjosu maratonski meč protiv Conge!
Francuz i te kako ima za čime da žali jer je u taj-brejku četvrtog seta imao velikih 5:2, ali nije uspeo da odvede susret u odlučujući deo igre dozvolivši protivniku da osvoji pet poena u nizu.

Australijanac je kada se sve sabere i bio bolji, pogotovo u ključnim trenucima – pokazavši da polako i sigurno izrasta u specijalistu za trinaesti gem. 

U uvodnom delu duela, NIk je ispustio rano stečeni brejk, ali je i tada bio bolji u odlučujućim trenucima taj-brejka, da bi potom Conga uspeo da sačuva stečenu prednost, odnosno da izjednači pre svega zahvaljujući veoma dobrim servisima. 

Za razliku od prva da seta, u trećem nismo videli niti jednu šansu za gubitak servisa na obe strane, ali jesmo mentalnu čvrstinu Kirjosa, koji dobija i četvrti taj-brejk ove godine. 

Nik će u osmini finala igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je ranije tokom dana pobedio Andreja Rubljova iz Rusije, u želji da postane prvi Australijanac sa titulom na Ozi Openu posle 42 godine, kada je trijumfovao Mark Edmondson.

Meč je obeležila i neprijatna situacija sa početka poslednjeg seta, kada je Žo-Vilfrid besno želeo fizički da se obračuna sa navijačem koji mu je dobacivao nešto neprimerno.

Vidno uznemireni Conga prišao je sudiji u stolici, zahtevajući od njega da se navijač spusti na teren.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar